Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στο κρατητήριο για 20 ώρες μαθητής από τις Φιλιππίνες με άδεια υπό έκδοση

Μαθητής της Γ’ Λυκείου, γεννημένος στην Ελλάδα, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων προκειμένου ο αξιωματικός υπηρεσίας να βεβαιωθεί ότι έχει άδεια παραμονής.

Ο νεαρός επέδειξε το διαβατήριό του και τα αποδεικτικά έγγραφα ότι η άδεια παραμονής του ήταν υπό έκδοση από το Δήμο Αθηναίων, ωστόσο, αυτά δεν κρίθηκαν αρκετά και ο νεαρός παρέμεινε στο κρατητήριο για περίπου 20 ώρες.
Σύμφωνα με το Έθνος, τον μαθητή σταμάτησαν λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ πήγαινε προς το σπίτι του, δυο αστυνομικοί για τυπικό έλεγχο στοιχείων.

Ο νεαρός ανταποκρίθηκε επιδεικνύοντας το διαβατήριό του, αλλά οι αστυνομικοί τον πήραν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων. Μετά την προσαγωγή στο ΑΤ Αμπελοκήπων ο αξιωματικός υπηρεσίας του ζήτησε μετ’ επιτάσεως την άδεια παραμονής, η οποία όμως ήταν προς έκδοση από τον Δήμο Αθηναίων.

Αν και στον υπαρχιφύλακα επιδείχθηκαν προς επιβεβαίωση της αλήθειας τα αποδεικτικά έγραφα για την κατάθεση της σχετικής αίτησης με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2014, ο εν λόγω αστυνομικός επέμεινε στην κράτηση του νεαρού.

Ο αξιωματικός προέβη σε έλεγχο αρμοδίως και ενώ διαπίστωσε ότι δεν εκκρεμούσε κάτι σε βάρος του μαθητή, επέμεινε στην κράτηση και απειλούσε: «Θα τον στείλω πίσω στις Φιλιππίνες».

Η περιπέτεια του νεαρού έληξε, 20 ώρες μετά τη σύλληψή του, αφού το θέμα είχε πάρει δημοσιότητα κι αφού ο μαθητής προσκόμισε τη βεβαίωση του δήμου για την έκδοση της άδειας διαμονής.

Πηγη: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου