Σάββατο 3 Μαΐου 2014

38 ΝΕΚΡΟΙ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ

ΗΠΑ-ΕΕ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Φρίκη σε όλον τον πλανήτη προκαλούν τα νεοναζιστικά εγκλήματα της δοτής κυβέρνησης του Κιέβου στην Ανατ. Ουκρανία, τα οποία εκτελούνται με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το Russia Today μεταδισει ότι τουλάχιστον 38 φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους όταν ακροδεξιοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου, έβαλαν φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό.

Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και οπαδών της εγκάθετης κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των φιλορώσων διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και αδίστακτα πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και άλλα οχτώ όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.


Τα διεθνή ΜΜΕ ήδη μεταδίδουν φρικιαστικές φωτογραφίες από το αποτρόπαιο μαζικό έγκλημα.

Kύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία λαμβάνουν μέρα με τη μέρα εφιαλτικές διαστάσεις εξαιτίας της βάναυσα προκλητικής στάσης που ακολουθούν οι ΗΠΑ, οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και οι αντιδραστική και νεοναζιστική δεξιά της Ουκρανίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι ΗΠΑ και οι πλέον αντιδραστικοί κύκλοι της ΕΕ θέλουν να σπρώξουν σε εμφύλιο και σε λουτρό αίματος την Ουκρανία με στόχο να περάσσει στον πλήρη ελεγχό τους το συντριπτικά μεγαλύτερο Ουκρανικό έδαφος και να αξιοποιηθεί ως αντιρωσικό τείχος και προτεκτοράτο σε μια λογική νέας ψυχροπολεμικής διαίρεσης και αντιδραστικοποίησης της Ευρώπης. Άλλοι κύκλοι της Αριστεράς δεν απέκλειαν, οι επικίνδυνες Ουκρανικές εξελίξεις να οδηγήσουν σε παρατεταμένες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, οι οποίες να επιφέρουν, ενδεχομένως, έξωθεν στρατιωτικές επεμβάσεις, ακόμα και Νατοϊκών δυνάμεων,με κινδύνους γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου