Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για τις παραλίες έκ των έσω

Για «νομοσχέδιο τέρας» κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από το ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο Τύπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να διαμηνύει πως όπως έχει το νομοσχέδιο δεν περνάει από τη Βουλή.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real η Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε πως όταν διάβασε το νομοσχέδιο «της έπεσαν τα μαλλιά», ενώ στην ίδια εφημερίδα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρξει συναίνεση.
Διαβάστε επίσης στο Tvxs.gr:
Ένα οικονομικό νομοσχέδιο που βλάπτει θάλασσες και ακτές
Τα «μπάνια του λαού» τελείωσαν
Εν τω μεταξύ για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο στη Γλυφάδα, στις 14:00, στην παραλία κάτω από την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα από το ανοιχτό κολυμβητήριο του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας.
Κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες κατά τόπους παραλίες, με τους Οικολόγους Πράσινους, που διοργανώνουν την κινητοποίηση να καλούν «πολίτες, ΜΚΟ, κόμματα, οργανώσεις, να συμμετάσχουν, ακυρώνοντας με την δράση αυτόν τον νόμο».
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο προκλητικό για όσους θέλουν τις παραλίες κοινωνικό αγαθό και όχι βορά σε κάθε είδους εμπορική εκμετάλλευση προς όφελος των λίγων», αναφέρουν και προσθέτουν: «Ζητάμε περιβαλλοντική και κοινωνική προστασία των κοινών αγαθών! Αυτός ο νόμος είναι καταστροφικός, και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να περάσει!».

http://tvxs.gr/news/ellada/antidraseis-ek-ton-eso-gia-tis-paralies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου