Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μ. Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αν μετανιώσουν για τα μνημόνια

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος, ο οποίος εκτίμησε ότι ακόμα και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες με όλα τα κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Γλέζο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμη και με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να «μετανιώσουν για τα μνημόνια, αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς».
Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο κ. Γλέζος είπε ότι «θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε κυβέρνηση της λαϊκής κυριαρχίας» και πρόσθεσε ότι έχει τους δικούς του σίγουρους δείκτες: Την «προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και την προθυμία πολιτών να δηλώσουν εκλογικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, όπως αναφέρει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος. Αλλά και αυτοδύναμος να είναι, πάλι θα ζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς τον λαό», δήλωσε ο κ. Γλέζος, συμπληρώνοντας ότι εάν το κόμμα του είναι πρώτο «τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους».

Ο κ. Γλέζος, είπε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το Μνημόνιο και «πρώτον θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν, τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Ερωτηθείς για πιο εισοδηματικό όριο και πάνω θα μπορούσε να επιβληθεί αναγκαστικός δανεισμός, απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες [...] Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου