Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Σύμφωνος με την πρόταση του ΜΑΖΙ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και ο υποψήφιος δήμαρχου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σπύρος Κατσίκας
Για ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή δεσμεύτηκε προχθές σε ομιλία του και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόταση τής Τίνας Καφατσάκη για κοινό αγώνα μα τούς δημάρχους (Αθήνας, Ζωγράφου, Παπάγου), καθώς και με την Περιφέρεια Αττικής.

Την πρόταση για κοινή δράση, την οποία επικρότησε πρώτη η επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, είχε καταθέσει η υποψήφια δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, παρουσία και της υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, κατά την επίσκεψή τής κας Δούρου, πριν δύο εβδομάδες στο Πάρκο Γουδή.

Όλα αυτά, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα όργιο καταπατήσεων καί ιδιωτικοποίησης εκτάσεων στό Πάρκο, μέ εξόφθαλμες παραβάσεις καί παραβιάσεις τού Προεδρικού Διατάγματος (187/2011), οι οποίες κάνουν τό πάρκο Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ τής Κωνσταντινούπολης να μοιάζει με πταίσμα.


Βέβαια όλοι έχουμε νιώσει, βαθειά στό πετσί μας, την ταχύτητα, τη δύναμη και αμεσότητα δράσης του κράτους -συμπεριλαμβανομένης της άγριας καταστολής- όταν πρόκειται για προεδρικά διατάγματα πού στόχο έχουν τήν εξαθλίωση τού λαού μας, προς όφελος των Τραπεζών, καθώς και των εγχώριων αφεντικών.

Για το θέμα του πάρκου, όμως, τηρούν σιγήν ιχθύος τα ελεγχόμενα «ΜΜΕ» των διαπλεκομένων εργολάβων, και οι νυν υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και περιφεριάρχες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε σημείο παρεξηγήσεως. Μία τέτοια αντιμετώπιση από μέρους τους, θα ήταν λογική, αν όλοι αυτοί, εμφανίζονταν όχι ως αιρετοί εκπρόσωποι του λαού, αλλά είτε ως εκπρόσωποι των συμφερόντων που, καταστρατηγώντας το νόμο καταπατούν τους χώρο του πάρκου, είτε ως συνήγοροι της «αδράνειας» της πολιτείας.

Ενδεικτικά, κατά την προ μηνός επίσκεψή του για καφέ, στην περιοχή του Γουδή, ένας από τούς υποψηφίους της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου γιά τήν δημαρχία τής Αθήνας, ο πρώην πολιτικώς ορθός (politically correct) καί γνωστός γιά τά ακριβά του γούστα σε κουρτίνες Άρης Σπηλιωτόπουλος, φυσικά ούτε επισκέφθηκε, ούτε άκουσε, ούτε γνώριζε το πάρκο. Ο κος Σπηλιωτόπουλος μίλησε γενικά και αόριστα για δυσκολία πρόσβασης των πολιτών σε πεζοδρόμια και άλλα παρόμοια καί «επιδερμικά» θέματα καθώς καί γιά τό εγκαταλελειμμένο (καί καρκινογόνο, λόγω υλικών κατασκευής – ούτε αυτό τό γνώριζε), Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Αθηναίων στήν πλατεία Αγίου Θωμά. Είμαι, σχεδόν, σίγουρος ότι αναφέρθηκε στο κτίσμα μόνον και μόνον γιατί έτυχε να ήταν μπροστά του και απλά τού χαλούσε τήν αισθητική. Ποια εξαθλίωση, ποια ανέχεια, ποιο πάρκο;

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε κάθε της έκφανση (Χ.Α., Ποτάμι, Ελιά, «ανεξάρτητοι») αδιαφορεί και, λειτουργώντας ως υπάκουος τοποτηρητής, καταστρέφει τήν ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Προσπαθούν, με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν τις απίστευτα τεράστιες ευθύνες τους για την κατάσταση της χώρας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και κουρελιάζοντας την αξιοπρέπεια του λαού μας. Σε όσους έχουν βγεί από το Matrix, δείχνουν σε κάθε ευκαιρία τα δόντια του κράτους και του παρακράτους τους.

Από την άλλη όχθη του ποταμού (ή και του «Ποταμιού»), όσοι ζούμε εδώ και δεν είμαστε μόνιμοι θαμώνες της πλατείας Κολωνακίου, δέν ήρθαμε ξαφνικά κι εξ ουρανού στου Ζωγράφου, όσοι δεν βλέπουμε την τοπική αυτοδιοίκηση ως επαγγελματική προοπτική αριβιστών, αλλά ως βάθρο αγώνα, όσοι πραγματικά ενδιαφερόμασταν καί ενδιαφερόμαστε, όσοι περπατάμε στίς γειτονιές μας και συναντούμε καθημερινά τους γείτονες μας, για τους συνδημότες, τους φίλους και τις οικογένειές μας, που ζούν εδώ, ριγμένοι στόν μεσαίωνα των μνημονίων λέμε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ.

ΜΑΖΙ θέλουμε και μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε, νά αλλάξουμε τήν πόλη μας, τήν περιφέρεια, τήν πατρίδα, τήν Ευρώπη.

Ήρθε η ώρα τής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΖΙ. Venceremos
http://zografou-live.gr/


ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Κατσίκας Σπύρος


Ειδικός Συστημάτων Πληροφορικής


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Γουδή. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΜΚ Ζωγράφου. Έχει σπουδάσει στην Αμερική και την Ελλάδα σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της Επιτροπής για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου