Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Βαλτινοί υποφήφιοι στο Δήμο Ζωγράφου: Ιουλία-Ελλη Καλαμπούκη-Κουτσουμπού με "Ζωγράφου Μπροστά"

Έπειτα από τις εικοσαετή θητεία μου στον τομέα της Υγείας αλλά και την πενταετή ενασχόλησή μου με τον Εθελοντισμό, θα ήθελα να δώσω έμφαση σε θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, πιστεύοντας ότι αυτό είναι που οι πολίτες έχουν άμεση ανάγκη, αλλά είναι και ορατή η δουλειά του Δημάρχου και των στελεχών του.

Πλέον πρέπει να δοθούν ουσιαστικές λύσεις. Οι προτάσεις μου είναι οι εξής:
Εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που υπάρχουν στο Δήμο.
Αύξηση των κτιρίων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνονται όλα τα παιδιά των πολιτών.
Να λειτουργήσουν κέντρα απασχόλησης των παιδιών για απογευματινές ώρες με δραστηριότητες όπως χορός, ζωγραφική, θεατρικά, μουσική.
Να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για τα κατοικίδια με ειδικές σακούλες για τις ακαθαρσίες.
Ίδρυση Φιλοζωικής Εταιρείας για τα αδέσποτα.
Να λειτουργήσει στο Δήμο πρωτοποριακό τμήμα που να μπορεί να καλύψει κάποιες ιατρικές – νοσηλευτικές ανάγκες ρουτίνας όπως: λήψη πίεσης ζακχάρου, κάποιες ενέσεις κτλ. αλλά και ανάγκες άστεγων ανθρώπων που δεν έχουν τα προς το ζειν καθώς επίσης και ανθρώπων που κακοποιούνται.

Τέλος θα μπορούσε να ζητηθεί χορηγία από κάποια πολυεθνική εταιρεία για να αγορασθεί ένα πλήρες εξοπλισμένο ασθενοφόρο του Δήμου για έκτακτες ανάγκες.
Να ζητηθεί χορηγία ή να γίνει κάποιος διαγωνισμός από εταιρείες να δίνεται δεκατιανό στους μαθητές.
Να καλούνται παραγωγοί προϊόντων μια φορά το μήνα να πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
Να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό με ειδικά προγράμματα ΕΣΠΑ – ΟΑΕΔ στα ΚΑΠΗ και να ελέγχονται οι ηλικιωμένοι σε προβλήματα καθημερινότητας.
Να δοθούν κίνητρα να γίνονται αγορές μόνο από τις επιχειρήσεις του Δήμου.
Να υπάρχει ελεύθερο wi-fiστις επιχειρήσεις του Δήμου και σε χώρους αισθητικής.

Μέσα στη δίνη της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά χρειαζόμαστε ουσιαστικά ένα χέρι βοήθειας που να μας τονώσει ηθικά και ψυχολογικά και θα λύσει κάποια από τα καθημερινά μας προβλήματα.

Στόχος μου ως Δημοτική Σύμβουλος θα είναι να αναλάβω αυξημένες υποχρεώσεις και να προσφέρω με όλες μου τις γνώσεις και την εμπειρία μου για την επίτευξη αυτών των στόχων και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συνανθρώπων μου.

Ιουλία - Έλλη Καλαμπούκη - Κουτσουμπού

* Οι απόψεις που εκφράζουν οι υπ. Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι προσωπικές και δεν απηχούν απαραίτητα την άποψη και τις θέσεις της Δηματικής Κίνησης "Ζωγράφου ΜΠΡΟΣΤΑ & ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Δημοτική Ένωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου