Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ελένη Μαριόλη: Η εκμετάλλευση της δυστυχίας μας

"Τι να σας πω, φίλες μου, οι φιλανθρωπίες και το κουμκαν είναι το χόμπι μου’’ αυτήν την αλησμόνητη ατάκα από τον ελληνικό κινηματογράφο σκέφτηκα όταν είδα έξω από γνωστό super market της περιοχής μας, υποψήφιο δήμαρχο, κινηματογραφικά στημένο και περιτριγυρισμένο από νέους που είχαν στα χείλη το χαμόγελο της 5μερης, να μαζεύουν τρόφιμα για τους πτωχούς και τίμιους ψηφοφόρους συμπολίτες μας.

Ένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος προτίμησε μια πιο γκλάμουρους εκδήλωση για την συγκομιδή ψήφων και τροφίμων. Με χορούς και με τραγούδια έβγαλε και αυτός τις απαραίτητες φωτογραφίες για το προεκλογικό φυλλάδιο.
Γεγονός είναι ότι οι ανάγκες είναι πλέον τόσο μεγάλες αλλά και επείγουσες, ώστε να μη χωρά απαξίωση για καμιά πρωτοβουλία που στοχεύει στη βοήθεια, παρόλο τον πρόσκαιρο χαρακτήρα τους. Για τους ίδιους όμως λόγους δε χωρά και η υποκρισία.
Οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τα γκαλά, οι φωτογραφίες και τα δελτία τύπου δεν χωρούν στα καλάθια αλληλεγγύης, αλλά περισσεύουν στα κοφίνια της φιλανθρωπίας.

Μια αισχρή υποκρισία, τρόφιμα τυλιγμένα με ιλουστρασιόν λύπη για όλα αυτά που περνάμε, γεμάτες σακούλες για τους «φτωχούς και άπορους» της ενορίας μας, γιατί καλό είναι να τα έχουμε καλά με τον κλήρο που φέρνει ψηφαλάκια.

Ένας εμπαιγμός της ζωής μας που καθημερινά γίνεται και πιο δύσκολη , μία γελοιοποίηση της μιζέριας μας, εκμετάλλευση της δυστυχίας μας .
Όλα αυτά είναι εύκολα για τους επαγγελματίες υποψήφιους δημάρχους. Γνωρίζουν καλά το επικοινωνιακό κομμάτι λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επιβιώνουμε με το μνημόνιο 4 χρόνια, αυτούς αλλά και άλλους τοπικούς μας άρχοντες δεν τους άκουσα να φωνάζουν ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.
Όλοι μαζί ανεξαρτήτως ιδεολογίας, φυλής, φύλλου και πολιτικής τοποθέτησης. Όλοι μαζί χωρίς φωτογραφίες, πάρτι και αλαφούζικες φιλανθρωπίες. 

Πραγματική αλληλεγγύη είναι αυτή που βοηθά τον πολίτη με τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του, ώστε να βρει τη δύναμη να αντισταθεί και να ανατρέψει την παρούσα πολιτική. Η πραγματική αλληλεγγύη είναι αυτή που βοηθά τον πολίτη να ζήσει και όχι να επιβιώσει.

Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι με τις λαϊκίστικες συμπεριφορές, την φιλανθρωπία σας, σας την επιστρέφω. Η εποχή σας τελείωσε. Τα ψέματα σας ξεπέρασαν το όριο. Με το της φιλανθρωπίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν δεν θα καταφέρετε να σώσετε την ψυχή σας.

Επιτέλους, όχι άλλοι φιλάνθρωποι! Όχι άλλες φωτογραφίες που θυμίζουν κάποιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ’50 που απεικονίζουν τις ‘εντεταλμένες κυρίες’ από τον έρανο της φρειδερίκης.


Ελένη Μαριόλη


υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Αξιοπρέπεια-Αντίσταση – Αλληλεγγύη» με υποψήφια Δήμαρχο Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου