Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τσίπρας σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα: Την Κυριακή αλλάζουμε την Ελλάδα και πεθαίνει η λιτότητα


Με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια, βαίνει προς το τέλος της η προεκλογική εκστρατεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με το βλέμμα στραμμένο στη «μάχη» των ευρωεκλογών καλεί σε πανστρατιά για τη νίκη.
Με βασικό σύνθημα «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες» ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πατριωτικό προσκλητήριο στους πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν ανεξάρτητα από το πολιτικό τους παρελθόν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα κλείσουν «την πόρτα της Ιστορίας στον παλιό κόσμο που φεύγει. Στον κόσμο του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου. Στην παλιά Ελλάδα. Στους εκλεκτούς των δανειστών».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε προσωπικά «από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες αυτού του τόπου. Τους πατεράδες και τις μητέρες μας. Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Να μας δώσουν μια ευκαιρία. Να πιστέψουν στη νέα γενιά. Να μας εμπιστευτούν», όπως είπε.

Κορυφώνοντας την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «αφήνουμε στη σκόνη του χρόνου τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο», και διατύπωσε το στόχο της Αριστεράς να ενώσει τους πολίτες υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει φρένο σε «ένα κράτος εκβιαστή, οδοστρωτήρα».
Εξαπολύοντας πυρά κατά του Πρωθυπουργού, τόνισε πως «μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» του 2009, ο κ. Σαμαράς, καθιερώνει το «κορόιδα υπάρχουν», του 2014», σημειώνοντας ωστόσο πως «ο λαός έχει και μνήμη και γνώση. Θυμάται ότι πριν τις εκλογές του 2012, του τάζατε 16 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ είχατε κρυμμένο στο συρτάρι σας, το νέο μνημόνιο με την υπογραφή σας» είπε, μιλώντας σε β’ ενικό πρόσωπο.
«Δημοψήφισμα για το μνημόνιο οι ευρωεκλογές»
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες», συνδέοντας το γεγονός ότι « Οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ», ούτε τον Μάιο του 2010, για το πρώτο μνημόνιο, και τον Μάρτη του 2012 για το δεύτερο Μνημόνιο. Ο ίδιος, είπε ότι ο λαός «θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στην καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας» και επανέλαβε πως «Την Κυριακή τελειώνουμε με το πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής».
«Ήττα Σαμαρά θα είναι ήττα της κ. Μέρκελ»
Τέλος, μιλώντας για την αναμέτρηση της 25ης Μαΐου, ξεκαθάρισε ότι «ήττα του κυρίου Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ. Θα είναι ήττα για τον κύριο Σόιμπλε και τους άλλους νεοφιλελεύθερους μάγους της καταστροφής μας» και πρόσθεσε πως όσο πιο μεγάλη, πιο καθαρή, πιο σαρωτική είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο θα είναι το τέλος των μνημονίων. Το τέλος της υποταγής.
«Στις 25 τελειώνουμε με όσους τόσα χρόνια μας τελειώνουν.
Και στις 26 αρχίζουμε μαζί μια νέα πορεία ανασυγκρότησης και αναγέννησης για την πατρίδα και το λαό μας. Γιατί η Νέα Ελλάδα γεννιέται και έχει πλέον φωνή στην Ευρώπη. Και η φωνή της θα ακουστεί και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.
Την Κυριακή ο λαός θα νικήσει. Και την Δευτέρα η Νέα Ελλάδα θα κάνει το πρώτο της βήμα».










kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου