Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός με την ψήφο του θα φέρει τη νέα αλλαγή» Ο Αλέξης Τσίπρας

“ «Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπου κι αν βρέθηκα τις τελευταίες εβδομάδες, συναντήθηκα με τη θέληση των Ελλήνων να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα» ”
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014 22:10

«Για μία Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια, και υπόσταση στην Ευρώπη, για μία Ελλάδα που δε θα τρώει καρπαζιές ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη. Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση, δεν μας αξίζει να αποφασίζουν οι χορτάτοι πόσο θα πεινάσουν τα παιδιά μας», τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία που έκλεισε την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη μακρά του περιοδεία όπου συναντήθηκε με τον κόσμο στις πλατείες, υπογράμμισε ότι «Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπου κι αν βρέθηκα τις τελευταίες εβδομάδες, συναντήθηκα με τη θέληση των Ελλήνων να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα. Και είναι πια βέβαιο. Η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε».

«Δεν χάνουν ευκαιρία, ακόμα και λίγες ώρες πριν τη κάλπη να στήνουν σε συνεννόηση με τον εκλεκτό τους κο Σαμαρά, παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας. Με πέρα ως πέρα ψεύτικες αναφορές και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνουμε το πόνο και τον εκνευρισμό τους. Αλλά πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι οι καιροί αλλάζουν. Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί. Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη νέα παρέμβαση Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση Σαμαρά και ζητώντας να μην αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Αν κάτι οφείλει να θυμάται από τη μια και μοναδική φορά που μιλήσαμε ο κος Σόιμπλε, είναι ότι για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο του ετέθη από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσει, που χρωστά εδώ και 70 χρόνια. Έχει να θυμάται ο κος Σόιμπλε. Και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του. Γιατί από Δευτέρα δε θα έχει να κάνει με υποτακτικούς. Θα έχει να κάνει με τη δική σας απόφαση. Με την απόφαση του λαού μας να ξανακερδίσουμε τη περηφάνια μας, την αξιοπρέπειά μας. Την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία στη πατρίδα μας».



Πηγή: neaellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου