Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Κόβει τη σύνταξη μεταναστών εργατών ο Σαμαράς

Όποια κι αν είναι η ερώτηση, ταξική αλληλεγγύη είναι η απάντηση

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός υπόσχεται στους αγρότες που απασχολούν μετανάστες:
«Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες ως εποχιακοί.
(…) Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη. Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

Ας γνωρίζουν οι αγρότες ότι την κομμένη ασφάλιση και την κουτσουρεμένη σύνταξη θα την επιλέξουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους.


Τα σχέδιά του για τους μετανάστες εργάτες γης παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε αγρότες κατά την περιοδεία του στην Μυτιλήνη. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να «μειώσει το κόστος που πληρώνουν οι αγρότες στους μετανάστες εργάτες».

Οι δηλώσεις Σαμαρά έγιναν στο πλαίσιο υποσχέσεών του για «άμεσες ενισχύσεις» προς τους αγρότες που σχετίζονται με το κόστος εργασίας. «Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες ως εποχιακοί», δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και πρόσθεσε:

«Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού. Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη. Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

«Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου. Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό», ανέφερε.

Παράλληλα υποσχέθηκε αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες για τους παραγωγικούς σκοπούς τους μέσα στον επόμενο χρόνο. «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους», δήλωσε.

Πηγη: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου