Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΓΛΕΖΟΣ: «ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»

«Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι άμεσα παρουσιάζεται μια αναντιστοιχία ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και την παράταξη που κυβερνάει. Δεν μπορεί να παραγραφεί η βούληση του ελληνικού λαού και σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές», εκτίμησε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι κόμμα είναι η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής, σε συνέντευξή του στο Μega, μιλώντας για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, είπε πως «Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, κάναμε αρκετά λάθη, θα μπορούσαμε να τα ‘χουμε ξεπεράσει, αλλά και το αποτέλεσμα που ήρθε δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει».

Παράλληλα ξεκαθάρισε τη δράση που προτίθεται να αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είναι αυτονόητο ότι θα διεκδικήσουμε με όλους τους άλλους Έλληνες τις οφειλές της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα».


Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται πλέον και εντός της κυβέρνησης για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «πρέπει να εφαρμοστεί η απλή και άδολη αναλογική».

«Θα κάτσω Βρυξέλλες για έναν χρόνο, εκτός και αν γίνουν εθνικές εκλογές»

Ο κ. Γλέζος απάντησε και σε όσους κρίνουν ότι λόγω ηλικίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον νέο του ρόλο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, ένα πλήθος ανθρώπων του ζητεί να επιτελέσει αυτό που περιμένουν από εκείνον. «Τους διαβεβαιώνω», πρόσθεσε, «ότι δεν έχω υπογράψει κανένα συμβόλαιο παρά ένα μόνο -με τον θάνατο- ότι θα πεθάνω όρθιος».

«Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είμαι θα αγωνιστώ για να επιτευχθούν αυτά που προσδοκούν από μένα», ξεκαθάρισε.
Εξάλλου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς διευκρίνισε ότι δεν φοβάται τα αεροπλάνα, αλλά ότι δεν του επιτρέπουν οι γιατροί να ταξιδέψει αεροπορικώς, λόγω των επεμβάσεων που έχει υποβληθεί στην καρδιά.

«Θα φύγω με το καράβι, θα πάω στην Ανγκόνα ή στη Βενετία και από εκεί θα πάω στις Βρυξέλλες με το τρένο ή με αυτοκίνητο. Θα παραμείνω εκεί έναν χρόνο μονάχα, εκτός αν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, τότε την πρώτη μέρα που θα είμαι εκεί θα έρθω σπίτι», πρόσθεσε.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου