Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εξοργισμένοι κάτοικοι διώχνουν τα ουκρανικά στρατεύματα

Οι κάτοικοι της ανατολικής ουκρανικής πόλης Kramatorsk έδιωξαν όσα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να εισέλθουν στους δρόμους της πόλης με οργή και ύβρεις . Οι στρατιώτες και τα τανκς είχαν σταλεί για την «απελευθέρωση των ανθρώπων από φιλο-ρώσους τρομοκράτες», σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου. Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ.


Η συνεχιζόμενη στρατιωτική καταστολή των αντικυβερνητικών ακτιβιστών στην ανατολική Ουκρανία έχει απεικονιστεί ως μια προσπάθεια για την απελευθέρωση των ντόπιων οι οποίοι κρατούνται “όμηροι” από τους Ρωσόφιλους ”τρομοκράτες” και ”αυτονομιστές”. Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov πρόσφατα ονόμασε την εκστρατεία ως ”αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον της ομάδας σαμποτάζ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών ( GRU ) της Ρωσικής Ομοσπονδίας” στη σελίδα του στο Facebook .
Περιέργως , όμως , οι Ουκρανοί της Ανατολικής πλευράς που “απελευθερώθηκαν” από τα στρατεύματα του Κίεβου δεν φαίνεται να είναι καθόλου ευγνώμωνες για τα τεθωρακισμένα οχήματα περιαγωγής μέσα στις πόλεις και τους στρατιωτικούς με ή χωρίς διακριτικά που πυροβολούν και επιτίθενται ενάντια στους υποστηρικτές της ”αποσχισμένης” Δημοκρατίας του Ντόνετσκ . Δεκάδες ακτιβιστές και άοπλοι πολίτες έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Ντόνετσκ , όπου πολλοί άνθρωποι ανοιχτά κινητοποιήθηκαν υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την αυτονομία από το Κίεβο.
http://www.nostimonimar.gr/pigenete-piso-sto-kievo-fasistes-videones/
Πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου