Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Επίθεση Χατζηλάμπρου σε Άδωνη στην Πάτρα!

«Λέτε ότι οι πολυεθνικές κλέβουν. Τι σκοπεύετε όμως να κάνετε για όλους εκείνους τους υπουργούς που πέρασαν τις τροπολογίες που εξαιρούσαν συγκεκριμένα υλικά από τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες;»

Η ομιλία του Β. Χατζηλάμπρου στην ημερίδα που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας
Στην ημερίδα που οργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας με θέμα «Επανασχεδιάζοντας τη φαρμακευτική πολιτική» παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το σύστημα υγείας αλλά και η υγεία των πολιτών. Όπως υπογράμμισε αποτελεί μείζον θέμα να υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα εκατομμύρια ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την ίδια στιγμή που οι δομές υγείας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο από άποψη στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι προληπτικές εξετάσεις περικόπτονται, οι περικοπές συνεχίζονται βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, με τον οποίο υπήρξε αντιπαράθεση, ο Β. Χατζηλάμπρου είπε: «Λέτε ότι δεν ντρέπεστε. Είναι φανερό ότι το κριτήριο που σας διάλεξαν για υπουργό Υγείας είναι ότι μετά από ό,τι κάνετε, δηλώνετε ότι δεν ντρέπεστε».

Για να συνεχίσει: «Στις δώδεκα πάρα πέντε το βράδυ αποφασίσατε να κλείσετε το νοσοκομείο Θώρακος και το νοσοκομείο Κρεστένων, και μας λέτε σήμερα ότι το Θώρακος δεν λειτουργεί και ότι δεν θα διαλυθεί το σύστημα επειδή κλείνει το νοσοκομείο στην Κρέστενα. Αυτό είναι το σχέδιό σας για την υγεία».

Παράλληλα, ο Β. Χατζηλάμπρου άσκησε κριτική για το θέμα της ευθύνης απερχόμενων υπουργών Υγείας. «Λέτε ότι οι πολυεθνικές κλέβουν. Τι σκοπεύετε όμως να κάνετε για όλους εκείνους τους υπουργούς που πέρασαν τις τροπολογίες που εξαιρούσαν συγκεκριμένα υλικά από τους διαγωνισμούς για τις προμήθειες;».

«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, γιατί είναι σαφές ότι η πολιτική που εφαρμόζετε και στην Υγεία δεν μας πάει πουθενά» κατέληξε ο Β. Χατζηλάμπρου.
xatzilamprou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου