Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Ο Ουκρανικός Στρατός έριξε εμπρηστικές βόμβες λευκού φωσφόρου στο Σλαβιάνσκ


Θυμίζουμε ότι το Ισραήλ έριχνε βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα απ όπου είναι και η φώτο

Διαφορετική εικόνα είδαν στην πόλη τους οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ. Ο Ουκρανικός Στρατός, σε συνέχιση των καταστροφικών και τυφλών χτυπημάτων του, προχώρησε στη ρίψη εμπρηστικών βομβών. Και όπως αναφέρουν ΜΜΕ και μάρτυρες στην περιοχή αυτές μπορεί να βόμβες φωσφόρου…

«Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνμπας σήμερα τη νύχτα ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια του Σλαβιάνσκ και περίχωρο της περιοχής τη Σεμιόνοβκα με βόμβες φωσφόρου. Μαζί με πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων «Γκραντ» και βλήματα όλμων οι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν τα απαγορευμένα σε όλον τον κόσμο πυρομαχικά φωσφόρου. Μετά από μια ώρα των βομβαρδισμών η τοπικές αρχές πήραν την απόφαση για άμεση εκκένωση της πόλης.

Τα φωσφορικά πυρομαχικά μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλου βαθμού εγκαύματα, τραύματα απ΄ τα οποία φτάνουν μέχρι και τα οστά, προκαλούν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, μέχρι και αργό επώδυνο θάνατο. Για την αντιμετώπιση αυτών των τραυματισμών απαιτεί ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό που μπορούν επίσης να τραυματιστούν από την επαφή με τον ίδιο τον τραυματία κατά τη διάρκεια της φροντίδας του. Η περιοχή βλάβης απ΄τα λευκό φώσφορο μπορεί να φτάσουν αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα.


http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8074.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου