Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου στρέφει τα βέλη της κατά του Κάρολου Παπούλια και της κυβέρνησης για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της βουλής. Όπως αναφέρει η πράξη αυτή συνιστά εκτροπή.

«Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό ή δημοκρατικό δικαίωμα να ενεργεί νοθεύοντας και υπονομεύοντας για άλλη μια φορά τη δημοκρατική λειτουργία» αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ολοκληρώνει σε λίγο τη θητεία του έχοντας υπογράψει δεκάδες αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όφειλε να απόσχει από την υπογραφή μιας πράξης που εξυπηρετεί όχι τη δημοκρατική νομιμότητα αλλά κομματικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες των κομμάτων που τον εξέλεξαν στη θέση αυτή και ήδη αναζητούν πρόθυμο διάδοχό του αλλά και πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν άλλη μια εκτροπή».

Παράλληλα, ζητά τη διενέργεια εκλογών τονίζοντας ότι «η μόνη δημοκρατική πράξη πολιτικής ευπρέπειας και θεσμικής ειλικρίνειας στην παρούσα συγκυρία είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών. Μόνον για αυτό το λόγο η Βουλή μπορεί όχι να «κλείσει για να εισέλθει σε τμήματα διακοπών», αλλά να διαλυθεί, για να διακοπεί δια παντός η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και να οδεύσουν σε οριστικές διακοπές οι επιτηρητές, οι ντόπιοι τοποτηρητές και επιτετραμμένοι και τα πάσης φύσεως αρπακτικά που σκυλεύουν τη χώρα και το πολίτευμα».

πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου