Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Στο μπουφέ με τις λιχουδιές άπλωσαν πανό οι καθαρίστριες!

Πάνω στα εδέσματα που προορίζονταν για τους αξιωματούχους της Ε.Ε, στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου άπλωσαν σήμερα το πανό τους οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ το Συντονιστικό τους κατέθεσε μήνυση κατά των ΜΑΤ για τον άγριο ξυλοδαρμό τους την περασμένη Πέμπτη.

“Ήρθαμε κι εμείς στης τρόικα το τσιμπούσι να δούμε επιτέλους τι είναι αυτό το σούσι”

Με σύνθημα “Ήρθαμε κι εμείς στης τρόικα το τσιμπούσι να δούμε επιτέλους τι είναι αυτό το σούσι”, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι καθαρίστριες βρέθηκαν – μαζί με εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ και σχολικούς φύλακες – έξω από το Βυζαντινό Μουσείο, όπου πραγματοποιούνταν άτυπη σύνοδος αξιωματούχων της Ε.Ε., και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ άπλωσαν το πανό τους πάνω στο μπουφέ με τα εδέσματα.



Ταυτόχρονα συνεχίζουν για 42η ημέρα την καθιστική διαμαρτυρία τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, μαζί με σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.

Ο δικηγόρος τους Γιάννης Καρούζος θα καταθέσει προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου που – υιοθετώντας κατά γράμμα τη μνημονιακή γραμμή Στουρνάρα – δεν έκανε δεκτή την πρωτόδικη απόφαση η οποία όριζε την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Τον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί εκ νέου στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση της απόφασης του Πρωτοδικείου.
Επιχείρηση τρομοκράτησης με ασφαλίτικες μεθόδους

Σε ανακοίνωσή τους οι καθαρίστριες αναφέρονται στις περίεργες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και πολίτη που τους συμπαραστέκονται καθημερινά, και καλούν τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών “να μην κρύβονται πίσω από άλλους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ό,τι συμβεί”.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Μετά τους ξυλοδαρμούς, τους τραυματισμούς και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες, η Κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει «παλαιές και δοκιμασμένες» μεθόδους για να μας τρομοκρατήσει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

1. Την προσαγωγή φωτορεπόρτερ και πολίτη που καλύπτουν διαρκώς την κινητοποίησή μας, στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, για αδιευκρίνιστους (!) λόγους.

2. Την προσαγωγή πολίτη που συμπαραστεκόταν στην κινητοποίησή μας, στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Τον κατέβασαν από το ταξί (το οποίο ακινητοποίησε αστυνομικό όχημα και αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ) και τον μετέφεραν στο τμήμα, επειδή …..έμοιαζε με ύποπτο ληστείας!

3. Την συνεχή παρουσία «περίεργων» τύπων με πολιτικά, οι οποίοι παρακολουθούν «διακριτικά» εμάς, αλλά και πολίτες που μας συμπαραστέκονται, όταν απομακρύνονται από τον χώρο της κινητοποίησης.

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας (!) του πολίτη κ. Κικίλια και Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, να μην κρύβονται πίσω από άλλους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ότι συμβεί.

Καλούμε κάθε πολίτη και κοινωνικό φορέα να καταδικάσει τέτοιες τακτικές που σήμερα αφορούν εμάς, αύριο όμως τον κάθε ένα.
Τα “άκουσε” ο Γιακουμάτος

Χθες, οι ηρωικές καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, σε μια προσπάθεια να δουν το νέο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη. Στο υπουργείο έφθασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος στον οποίο άσκησαν κριτική για τη στάση του στην υπόθεσή τους, ενώ του ζήτησαν να μεσολαβήσει στον Γκ. Χαρδούβελη ώστε να συναντηθεί μαζί τους. Οι καθαρίστριες υπενθύμισαν στον Γ. Γιακουμάτο, πως όταν τον είχαν επισκεφθεί στο γραφείο του προ μηνών τους είχε απαντήσει κυνικά: “Αν θέλετε να προσληφθείτε να γίνετε εργολάβοι”.

Πηγη:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου