Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Καταυλισμό διαμαρτυρίας δίπλα στο στάδιο του Σάο Πάολο στήνουν οι άστεγοι βραζιλιάνοι

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι κατέλαβαν χώρο 4 χιλιόμετρα μακριά απο το στάδιο του Σάο Πάολο και έστησαν εκατοντάδες σκηνές-διαμαρτυρίας ενάντια στο Μουντιάλ 2014.

Ένας ολόκληρος καταυλισμός με σκηνές στήθηκε μόλις σε μία νύχτα 4 χιλιόμετρα μακριά απο το στάδιο του Σάο Πάολο όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι αποφάσισαν να φτιάξουν τον καταυλισμό ονομάζοντάς τον “Το Κύπελλο του Λαού” με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τους μισθούς πείνας, τα υψηλά ενοίκια και τη φτώχεια που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στη κινητοποίηση ενάντια στο Μουντιάλ, ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια κοστίζει 300 δολάρια το μήνα τη στιγμή που ο μέσος μισθός είναι μόλις 360 δολάρια.

Ο καταυλισμός-διαμαρτυρία αποτελεί τμήμα των συνεχών κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί το Κίνημα των Άστεγων Εργαζόμενων (Movimento dos Trabalhadores Sem-Teto, or MTST) ενάντια στο τεράστιο κόστος της διοργάνωσης του Μουντιάλ που έφτασε τα 11 δις ευρώ τη στιγμή που η φτώχεια θερίζει και οι πολίτες μαστίζονται απο ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Το Κίνημα των Άστεγων αποτελεί τη βασική πηγή κινητοποιήσεων τους τελευταίους μήνες στους δρόμους του Σάο Πάολο διοργανώνοντας πορείες διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

- See more at: http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου