Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Δείρτε τις καθαρίστριες για να 'ρθουν επενδύσεις

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το ψάξανε, το ζύγισαν, το μέτρησαν, το μύρισαν εκεί στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα των εκλογών και κατέληξαν στο εξής επιστημονικό συμπέρασμα: Χάσαμε επειδή δεν δείραμε αρκετά τις καθαρίστριες. Αμ έπος, αμ έργον. Τις έβαλαν κάτω τις ρουφιάνες και τις ποδοπάτησαν, τιςέφτυσαν, τις ψέκασαν, τις χτύπησαν με σιδερογροθιές στο κεφάλι, το ξερό τους το κεφάλι που τις κρατάει οκτώ μήνες στους δρόμους. Δείρανε και τους συμπαραστάτες τους, δείρανε και τους φωτορεπόρτερ, δείρανε και τους δημοσιογράφους, να μη μείνει ούτε κουνούπι άδαρτο, να λάβουν όλοι το μπερντάχι που τους αναλογεί.
Να τις πατάμε κάτω τις καθαρίστριες σε δημόσια θέα, να τις βλέπουν οι παγκόσμιοι επενδυτές, οι σεΐχηδες, οι εμίρηδες, οι Κινέζοι κομμουνιστές και οι Ρώσοι ολιγάρχες και να πλακώνονται για το ποιος θα πρωτοφέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Αυτή δεν είναι χώρα, είναι επενδυτικός παράδεισος. Οι κυβερνήτες που δεν ντρέπονται να δείρουν και να ψεκάσουν εξηντάχρονες γυναίκες είναι ικανοί για όλα, θα μας τα φέρουν όλα στο πιάτο, σκλάβους, δάση, παραλίες, βουνά, θα γίνουν ο στρατός που θα προστατεύσει τις επενδύσεις μας. Τύφλα να 'χουν οι Μπανανίες της Λατινικής Αμερικής και οι δικτατορίσκοι με τις στολές και τα μαύρα γυαλιά.
Βρίσκουνε και τα κάνουνε τα καθάρματα. Βιαιοπραγούν πάνω σε ανήμπορες γυναίκες διότι ξέρουν ότι το μιντιακό σύστημα που τους στηρίζει και τους υποθάλπει θα βγάλει τον σκασμό. Έπεσε άγριο ξύλο στο κέντρο της Αθήνας και οι δύο μεγαλύτερες εφημερίδες, η "Καθημερινή" και "Τα Νέα", δεν έγραψαν ούτε λέξη στην πρώτη τους σελίδα. Το "Έθνος" έβαλε μια μικρή φωτογραφία, κάνοντας λόγο για «επεισόδια έξω από το ΥΠΟΙΚ» έτσι ουδέτερα, λες και πλακώθηκαν οι γαύροι με τους βάζελους έξω από το Καραϊσκάκη.
Το βούλωσαν "Τα Νέα", που πριν από λίγες ημέρες έδειξαν πρωτοσέλιδη συμπόνια για τις καθαρίστριες και χθες, την ημέρα του μεγάλου ξύλου, τις εξόρισαν στη δωδέκατη σελίδα, με τον εξής ευφάνταστο τίτλο: «ΜΑΤαιη επίθεση στις απολυμένες». Χαζοχαρούμενα λογοπαίγνια επί πτωμάτων, ξεφτίλα ολκής για ένα πλήρως εξωνημένο μιντιακό σύστημα. Κι η ξεφτίλα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπεις να βγαίνουν οι New York Times με κύριο θέμα τον ξυλοδαρμό των καθαριστριών και τίτλο «Μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ».
Το λάβανε το μήνυμα των εκλογών οι ερίφηδες, γι' αυτό έβαλαν στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα τον Γκίκα Χαρδούβελη της Eurobank. Πήγε ο Χαρδούβελης στο ΥΠΟΙΚ και η πρώτη πράξη του ήταν να κλείσει την πόρτα στις καθαρίστριες που λίγο πριν είχαν ποδοπατηθεί από τους ματατζήδες. Πράξη βαρύνουσα, πράξη συμβολική, εναρκτήριο λάκτισμα μια θητείας που προδιαθέτει για τα χειρότερα. Γι' αυτό τον βάλανε, άλλωστε, εκεί τον Χαρδούβελη. Για να πράξει τα χειρότερα.
ΑΥΓΗ
 
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9172.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου