Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Σιγή ασυρμάτου τέλος

 Η τελευταία ανάρτηση που έκανα ήταν στις 25 Μαρτίου με τίτλο "Ζήτω η 25η Μαρτίου 1953". Η τελευταία παράγραφος ήταν η εξής:

"Και για να τελειώνουμε με τον Σπύρο Γεωργιάδη-χαϊδευτικά Άδωνι-, πρέπει να καταλάβει, ότι τις ενοχές που τινάζει στη μούρη του απλού λαού, προτάσσοντας ότι φταίει ο λαός που έκλεβε "τα ψιλά του ταμείου", θα τις φάει στη μούρη όταν ξαναστηθούν οι κάλπες.
Γιατί αποκρύπτει επιμελώς, οτι επί τόσα χρόνια αφήνανε τους πολλούς να κλέβουν από λίγα, έτσι ώστε να μήν φαίνονται οι λίγοι που κλέβανε πάρα πολλά. Έτσι κατασιγάζανε τις αντιδράσεις. Έτσι καταστούσαν το έγκλημα συλλογικό. Το τέλειο έγκλημα που συντελέσθηκε από τα 30 ελληνικά νοικοκυριά, σε βάρος των υπόλοιπων 70. Αυτά τα 70 που ήταν εκτός λεηλασίας, τωρινοί άνεργοι, άστεγοι και ληξιπρόθεσμοι, πρέπει και αυτοί να ζουν με ενοχές, να πεθαίνουν με συντάξεις πείνας και να αυτοκτονούν επειδή διαλύθηκε η επιχείρησή τους ή επειδή απολύθηκαν στα 45 χωρίς αποζημίωση;"
30% του Ελληνικού λαού ψήφισε τους "σωτήρες" της συγκυβέρνησης των κομμάτων που κατά κοινή αντίληψη του υπολοίπου 70% μας οδήγησαν ως εδώ.
30% του ελληνικού λαού ψήφισε τα κόμματα που εναλλασσόμενα στην εξουσία οδήγησαν τις ελληνικές παραγωγικές δυνάμεις στον μαρασμό και στην "μετέωρη αγρανάπαυση".
30% των Ελλήνων ψήφισε τα κόμματα που για να διασπαθίζουν μαζί με τους κολλητούς τους τον πλούτο του ελληνικού λαού, κατέφυγαν στην "υπερδανεισμένη ευμάρεια", ώστε να αποφύγουν τις αντιδράσεις γιά να μείνει αδιατάρακτη η λεηλασία των δανεικών χρημάτων, που σχεδίαζαν από τότε και πέτυχαν να φορτώσουν ως χρέος στον Ελληνικό Λαό.
30% του Ελληνικού λαού ευελπιστούν ακόμα, πως πολύ γρήγορα θα επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση της γενικευμένης "μασαμπούκας".

Είναι σημαδιακή η σύμπτωση των ποσοστών της συγκυβέρνησης, που θεωρούσα ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο, από την οργανωμένη φοροαποφυγή-φοροκλοπή, τον χρηματισμό δημοσίων λειτουργών, μέχρι και τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενθυλακώνουν μέχρι και σήμερα χρήματα, που αποδείχτηκε ότι πρέπει να πληρώσει ο λαός, δηλαδή το υπόλοιπο 70%, που είναι κατά βάση μισθοσυντήρητο, όπως και ο τελευταίος ήρωας, ο Έλληνας βιοτέχνης.
Παρ' όλα αυτά θεωρώ, πως το ποσοστό 30% για τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι προϊόν τερατώδους χειραγώγησης εκ μέρους των βοθροκάναλων της διαπλοκής, της εξωνημένης δημοσιογραφίας και της παραπειστικής υποκλοπής της αντιμνημονιακής ψήφου από κατ' επίφαση "αντιμνημονιακό" κόμμα, μηντιακό δημιούργημα για να επιτύχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Η απάντηση του ελληνικού λαού στις πολιτικές της συγκυβέρνησης "ΠΑΝΔΟΚ" θα έπρεπε να ήταν πιο αποστομωτική, δεδομένης της καταβαράθρωσης της οικονομίας και κυριότερα της εξαθλίωσης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και της γενικευμένης εκπτώχυνσης των μισθοσυντήρητων, που δεν διαθέτουν "απόθεμα" στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. Η μία ερμηνεία είναι η οργανωμένη χειραγώγηση του ψηφοφόρου. Η άλλη είναι ότι η δυσκολότερη χειρουργική επέμβαση είναι να αφαιρέσεις το κακόηθες "κοτζαμπάσωμα" από τον εγκέφαλο.

Ας περάσουμε όμως στα καθ' ημάς. Αν η πόλωση που υπήρξε στις ευρωεκλογές θεωρήθηκε μεγάλη, στις εθνικές, όποτε γίνουν, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, που λέει και η Αλέκα. Αν λοιπόν δούμε τις τάσεις της μετακίνησης των ψηφοφόρων, χωρίς να υπολογίσουμε τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και της Ελιάς (αν βέβαια υπάρχει μέχρι τις επόμενες εκλογές), Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί από την παραδοσιακή Αριστερά, από τους ΑνΕλλ, από την ΔΗΜΑΡ και από το Ποτάμι και φτάνει γύρω στο 33,5%, ενώ η ΝΔ ενσωματώνοντας τον Καρατζαφέρη από την μπουρδελότσαρκα και αντλώντας από τους ΑνΕλλ, την ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι φτάνει τα 29%.
Οι αστάθμητοι παράγοντες-αυτή τη στιγμή-είναι η Χ.Α. και η Ελιά. Ως προς την Χ.Α., που κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα εκλογικά της ποσοστά θα πέσουν θύμα της τερατώδους πόλωσης, όσο και αν αυτό δεν διαφαίνεται ακόμα, όσο και αν η αποπομπή του Μπαλτάκου έθεσε υποτιθέμενες διαχωριστικές γραμμές, το αίμα νερό δεν γίνεται και οι "μάγισσες" του ΣΥΡΙΖΑ θα κυνηγηθούν ανελέητα, αποψιλώνοντας την Χ.Α. σε ποσοστά κάτω του 5%.
Ως προς την Ελιά οι προοπτικές δεν είναι καλύτερες, την στιγμή που έστω και σαν μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ φέρει το βαρύ φορτίο του ΓΑΠ και του Σημίτη, δύο ηγετών του, θεμελιωτών των συνθηκών υποτέλειας του Ελληνικού Λαού στην βαρβαρότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αν λοιπόν μετά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και αφού έχουν γίνει γνωστά τα τελικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, όποτε γίνουν, αναδύονται τα εξής ερωτήματα:

Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγχρωτισθεί, να συνεννοηθεί, πόσο μάλλον να συγκυβερνήσει με το -σε μέλλοντα χρόνο εναπομείναν- κόμμα που σε παρελθόντα χρόνο συντάχθηκε αναφανδόν με τον ΓΑΠ και τον Σημίτη; Αντέχει να συνομιλεί με αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια και συμφώνησαν να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΕΕ με ισοτιμία ευρώ προς 340 δραχμές, ενώ η πραγματική ήταν 270;

Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγχρωτισθεί, να συνεννοηθεί, πόσο μάλλον να συγκυβερνήσει με το κόμμα που το Νο1 πήρε τις εκλογές σαν αντιμνημονιακός, ξεφτίλισε κάθε έννοια του Ζαππείου Μεγάρου, παραπλάνησε το πανελλήνιο και τους ψηφοφόρους ενώ το Νο2 απεργαζόταν υποχθόνιες διαδρομές και "κοντραμπάντα" με την ηγεσία της Χ.Α.;

Έχει την δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σαν ένα κόμμα που ο πολυσυλλεκτικός και δημοκρατικός του χαρακτήρας αποτελεί περισσότερο προσόν παρά ελάττωμα;


Ο Μπαγασάκος
Πηγή: Σιγή ασυρμάτου τέλος - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου