Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

One night stand

Καρτερός Θανάσης
Τα μάθατε να νέα; Το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκφράσει και πάλι τη μεγάλη Κεντροαριστερά μαζί με άλλες δυνάμεις που πιστεύουν σε βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές. Και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο είναι υποκριτικό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος του αριστερισμού, έχει εμφυλιοπολεμικό λόγο και διαχωρίζει τους Έλληνες σε τάξεις! Αυτό λέει το σημείωμα της Χαριλάου Τρικούπη, που συντάχθηκε και κυκλοφόρησε για να αποδομήσει -έτσι το λένε και έχουν την ευθύνη όσοι το λένε- την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στις εφημερίδες.

Τα μάθατε και τα άλλα νέα; Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Το δήλωσε σε συνέντευξή του o Χρήστος Πρωτόπαπας. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και όχι ότι να 'ναι, όπως νομίζετε. Κι αν δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στη real.gr: Μετέχουμε σε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνευθύνης η οποία στηρίζεται σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία με στόχο την έξοδο από την κρίση. Αυτή και μόνο είναι η σχέση μας με τη Ν.Δ. Άλλωστε οι αξιακές και στρατηγικές μας επιλογές δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Οι άνθρωποι είναι αχτύπητοι, πάει, τελείωσε. Διχάζουν κάθε λογικό ον ανάμεσα στο γέλιο και στη μούντζα μετά γαλλικών. Δηλαδή είναι αριστεροί. Καλά, το διορθώνουμε: Κεντροαριστεροί. Επιμένουν σε ριζοσπαστικές αλλαγές και μάλιστα βαθιές. Τουτέστιν δεν τρέχει τίποτε σοβαρό, στρατηγικό και γαμήλιο με τη Ν.Δ. - ένα ραντεβουδάκι είναι για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, με βάση μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία. One night stand. Και μετά ξαναπιάνουν τον καυγά. Διότι οι αξιακές τους επιλογές δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Δεν είναι έκτακτο αυτό για τις αξιακές τους επιλογές; Οι οποίες βέβαια είναι τώρα στην απ' έξω. Μόλις όμως τελειώσουν με την έξοδο από την κρίση, θα επιτραπεί η είσοδος και σ' αυτές. Θα μας χώσουν όλους στο καθεστώς της κοινωνικής αδικίας, της βαρβαρότητας, της φτώχειας και της ανεργίας. Ύστερα, κάποτε, θα επαναφέρουν τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και λοιπά. Και χαράς ευαγγέλια για όσους επιζήσουν της εξόδου από την κρίση και επωφεληθούν της εισόδου των αξιών του ΠΑΣΟΚ.

Και μετά όποιος καταφεύγει στην αξία του γιαουρτιού είναι εξτρεμιστής...
http://www.avgi.gr/article/3133547/one-night-stand

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου