Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Να είμαστε καλά, να αγοράζουμε όπλα από τους δανειστές

απο τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη

Κι εσύ μισθωτέ, που έχασες το 30% του μισθού σου κι εσύ συνταξιούχε, που σε λίγο θα παίρνεις 360 ευρώ κι εσύ άνεργε, που θα παραμείνεις άνεργος μέχρι το 2021 κι εσύ απόφοιτε του ΑΕΙ, που ξεβράστηκες στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, όλοι εσείς οι καταραμένοι του Μνημονίου, να ξέρετε ότι δεν θυσιαστήκατε ασκόπως. Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς, χάρη σε σας όμως εσώθη η πατρίς. Χάρη σε σας παρέμειναν ακέραιες οι αμυντικές δαπάνες μας, για να ‘χουμε γιαταγάνια και καριοφίλια να πολεμάμε τους εχθρούς που απλώνονται ολούθε. Κι αυτά τα «τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά/ να τα κάνουμε τρακτέρια να οργώνει η εργατιά» να τα αφήσετε κατά μέρος, γιατί θα βγει η Βούλτεψη και θα σας πειτουρκοπροσκυνημένους. Θα τραγουδήσει και το «Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί» προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της.Ευτυχώς που υπάρχει ο ευπατρίδης γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Ράσμουσεν και ακούγεται κι καμιά καλή κουβέντα για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα», είπε ο Ράσμουσεν, «παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, διατηρεί τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ της». Μπράβο μας και πάλι μπράβο μας! Κάναμε το σκατό μας κρουτόν, αλλά κατορθώσαμε το ακατόρθωτο: Είμαστε ταυτοχρόνως πρώτοι στην ανεργία και πρώτοι στους εξοπλισμούς. Πρώτοι στην ανεργία μαζί με την Ισπανία, πρώτοι και στους εξοπλισμούς μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Εμείς οι μικροί παίζουμε στα ίσια με τις υπερδυνάμεις και τούτο πρέπει να το πιστώσουμε πρωτίστως στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.Μα είναι δυνατόν να καταρρέουν τα πάντα και οι αμυντικές δαπάνες να παραμένουν στα ύψη; Είναι δυνατόν στα χρόνια των Μνημονίων να αγοράζουμε αφειδώς όπλα, όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι εξοπλισμοί, μαζί με τις μίζες τους βεβαίως, βεβαίως, ήταν μία από τις αιτίες που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο; Αν δεν ήξεραν, ας ρώταγαν τον Τσοχατζόπουλο να τους εξηγήσει πώς εκτοξεύονταν οι τιμές από το χωράφι των εμπόρων στο ράφι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εβδομήντα δύο οφ σορ έφτιαξε ο άνθρωπος, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Το Μνημόνια δεν μειώνουν του εξοπλισμούς, τα Μνημόνια αυγαταίνουν τους εξοπλισμούς, το θέριεμα των εξοπλισμών είναι όρος απαράβατος κι ας μην είναι γραμμένος στα κιτάπια. Οι δανειστές μας, η ΗΠΑ (ΔΝΤ), η Γερμανία και η Γαλλία (Ε.Ε.), εκτός από δανειστές είναι και έμποροι, οπότε η ακατάπαυστη και αέναη αγορά όπλων από τις επιχειρήσεις τους είναι φυσική υποχρέωση του δανειζόμενου. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε και τον Ολάντ, που ήρθε στην Ελλάδα ως πλασιέ των γαλλικών επιχειρήσεων.

Έφαγε ο Φρανσουά, ήπιε ο Φρανσουά, είπε τον καλό του λόγο ο Φρανσουά και μετά μας πούλησε πεντέξι φρεγάτες, να έχουμε να πορευόμαστε διά της θαλάσσης. Ο Φρανσουά.

Πηγη: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου