Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Δεκάδες έφεδροι στρατιώτες στο Ισραήλ αρνούνται να συμμετάσχουν στον άδικο πόλεμο

Η ανακοίνωση της ισραηλινής αντιπολεμικής οργάνωσης Yesh Gvul (“Υπάρχει ένα όριο”)
Ενώ το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ δολοφονεί αδίστακτα αμάχους στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη επιδιώκοντας τη διαιώνιση της Κατοχής και της κυριαρχίας του, το Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταρσιτικό Κίνημα λέει «ΟΧΙ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ!».


Και μάλιστα αυτό το υπερήφανο και γεμάτο ανθρωπιά «ΟΧΙ» διατυπώνεται μέσα στον Στρατό και ενάντια στην ακροδεξιά και κτηνώδη κυβέρνηση Νετανιάχου.

Είναι ένα ακόμη ΟΧΙ στα κοράκια του Ισραήλ από τους έφεδρους στρατιώτες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «YESH GVUL»:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, δεκάδες είναι οι αρνητές στράτευσης που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση. Τουλάχιστον ένας έφεδρος στρατιώτης έχει καταδικαστεί σε 20ήμερη φυλάκιση (έρχοντας να προστεθεί στον ίδη φυλακισμένο αρνητή Uriel Ferrera). Ένας ακόμα αρνητής στάλθηκε σπίτι του από την στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ενώ δύο αρνητές, στρατιωτικοί ιατροί, εγκατέλειψαν την βάση τους.

Οι πληροφορίες για τους υπόλοιπους είναι ακόμα συγκεχυμένες. Τουλάχιστον 30 έφεδροι έχουν επικοινωνησει με το δίκτυο New Profile μέσω του τηλεφωνικής του γραμμής που προσφέρει υποστήριξη σε όλους αυτούς που επιθυμούν να απέχουν από το να συμπεριληφθούν στην λίστα της έκτακτης επιστράτευσης.

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σας που δείχνετε αρνούμενοι να συμμετάσχετε σε ένα άδικο και εγκληματικό πόλεμο.

Ο πόλεμος είναι επιλογή των αντιδημοκρατικών καταχτητών των Παλαιστινίων.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όσους ποιο πολλούς γίνεται αρνητές τέτοιων αντιδημοκρατικών πράξεων.

Σας προσκαλούμε δημοσίως σε μια ολονύχτια συγκέντρωση αλληλεγγύης σε όσους είναι φυλακισμένους αυτή την Παρασκευή, για να υποστηρίξουμε τον Uriel Ferrera και τους υπόλοιπους αρνητές που βρίσκονται φυλακισμένοι.

Συνάντηση στον λόφο με θέα τις φυλακές με αρθμό 6 κοντά στο Athlit στις 12.00.

Ελάτε και υποστηρίξτε όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα να λες όχι και το πληρώνουν με φυλάκιση.

- See more at: http://left.gr/news/dekades-efedroi-stratiotes-sto-israil-arnoyntai-na-symmetashoyn-ston-adiko-polemo#sthash.LFN0gh4R.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου