Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

"Δεν μπαίνω στους 180" ανακοίνωσε ο Β. Πολύδωρας


Απομακρύνεται στον ορίζοντα της πρόωρης κάλπης ο στόχος του Μαξίμου να συγκεντρώσει 180 βουλευτές για να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποφύγει την προσφυγή στις εθνικές εκλογές. Από την Πέμπτη το βράδυ ο Αντ. Σαμαράς μετράει έναν ακόμα ανεξάρτητο βουλευτή λιγότερο, καθώς ο Β. Πολύδωρας ανακοίνωσε κατηγορηματικά την πρόθεσή του να μην στηρίξει την κυβέρνηση.

Υιοθετεί 100% την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του χρέους

"Δεν μπαίνω στους 180" δήλωσε κοφτά ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. (Kontra Channel) εξηγώντας ότι δεν θα άντεχε να υπάρξει εις βάρος του "υποψία συναλλαγής". Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι δεν θα στηρίξει, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και η πολιτική, τασσόμενος υπέρ της αλλαγής πολιτικής. Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι υιοθετεί απολύτως τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του χρέους, αναφέροντας ότι ορισμένα επιχειρήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί τους ζητήματος, τα είχε αναδείξει εκείνος παλαιότερα.

Ο Β. Πολύδωρας -που διαγράφτηκε το 2013 επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ- εμφανίστηκε λάβρος κατά του πρωθυπουργού για το γεγονός ότι, παρότι ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία για πρόεδρος της Βουλής "για μια ημέρα" ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο Αντ. Σαμαράς δεν στήριξε νέα υποψηφιότητά του για τη θέση. Μάλιστα, με αφορμή τις επιθέσεις για τον διορισμό της κόρης του ως μετακλητής υπαλλήλου, μίλησε για συντονισμένες επιθέσεις από τα "υπόγεια" του Μαξίμου και τους "Μουρούτηδες" σε μια προσπάθεια να τον "ελέγξουν".

Στο πλαίσιο της συνολικής κριτικής που άσκησε στους χειρισμούς Σαμαρά, δεν έκρυψε την αντίθεσή του στον τρόπο που επιχειρείται τώρα η "συσπείρωση" της Ν.Δ., δηλώνοντας αντίθετα ικανοποιημένος για τη φυσιογνωμία που ο Κων/νος Καραμανλής είχε προσδώσει στη Ν.Δ., που "μπορούσε να μιλάει με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της Αριστεράς". Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε γιατί είχε στηρίξει και την Ντ. Μπακογιάννη.

Στο ίδιο πνεύμα, προτείνοντας συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, καταλόγισε στον Αντ. Σαμαρά την ευθύνη για το "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα που "στήνει" μέσα από τις "πολώσεις" με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γι' αυτό κατά 4/5 και η αξιωματική αντιπολίτευση κατά 1/5. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται το λάθος να επιμερίζεται η ευθύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνήσει".

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια για συνεργασία της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή και σχετικές δηλώσεις του παλαιότερα, είπε ότι δεν γνώριζε τι γινόταν από πίσω με τους "Μπαλτάκους" και ότι πρέπει να προσεγγιστούν οι ψηφοφόροι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου