Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑ: «ΟΧΙ» ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

«ΣΠΑΕΙ»ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ»

«ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ» ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«Σπάνε» στην πράξη την κυρίαρχη νοοτροπία του "τίποτα δεν γίνεται και όλοι ίδιοι είναι" οι αιρετοί της Αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες πιστοί και στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Με ένα αποφασιστικό «όχι» απαντούν στη λεγόμενη «αξιολόγηση και στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔ.ΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) σε ΙΔ.ΑΧ (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) , που οδηγούν σε απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών της ήδη βαριά τραυματισμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα οι αιρετοί της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρούν σε «κύμα» συμπαράστασης υπέρ των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους, τηρώντας έτσι όλα όσα έλεγαν προεκλογικά, πριν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

«Εντέλλεσθαι» προς την υπηρεσίες τους για «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» έχουν ήδη δώσει οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος (υπάρχει και σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο) και Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Αξίζει να σημειωθεί και η στάση της δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, που έκανε στάση εργασίας την περασμένη Πέμπτη (11/9) μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως λένε οι δήμαρχοι, δεν πρόκειται να υπακούσουν σε καμιά πολιτική που στοχεύει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, με παράλληλη διάλυση των δομών των δήμων, προκειμένου να παραδοθούν αντί «πινακίου φακής» σε ιδιώτες – «αρπακτικά».

Με δηλώσεις τους στήριξη στους εργαζομένους, έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του, ο δήμαρχος Βύρωνα Άρης Κατωπόδης, σε συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ ο δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κοντοσταύλος, με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, έχει ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, «έχω διαπιστώσει τόσο μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του δήμου ώστε να φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα όλες οι κοινωνικές δομές θα καταρρεύσουν».

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Κατά της «αξιολόγησης» έχει ήδη ταχθεί και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία -σε επιστολή της προς τους εργαζομένους- αφού τους χαρακτηρίζει συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες, τους ζητεί να τη βοηθήσουν στη νέα αρχή που κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα».

Να σημειωθεί πως και ο έτερος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο των Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλατσιάτος, όπως επίσης και οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιφερειάρχες έχουν ταχθεί κατά των διαδικασιών που οδηγούν σε μαζική εξόντωση και απόλυση των δημόσιων υπαλλήλων, μέσω της επιστολή τους που έχουν γνωστοποιήσει για τις εκλογές στην Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ).

«Ήλθε πια η ώρα η Ένωση Περιφερειών, από υποτακτικό όργανο, διεκπεραιωτής και συνεργός στη νομιμοποίηση και εκτέλεση των μνημονιακών αποφάσεων, να μετατραπεί σε εκφραστή ενός νέου, εναλλακτικού προτύπου για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», λένε. Και υπογραμμίζουν ότι θα αντισταθούν στη λογική «που θέλει τους περιφερειάρχες εκτελεστικά όργανα των κυβερνητικών αποφάσεων, ομοτράπεζους των μεγάλων εγχώριων και ξένων συμφερόντων και εντολοδόχους των υποδείξεων του εκάστοτε κ. Φούχτελ και τα περιφερειακά συμβούλια απλό μηχανισμό νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων», λογική στην οποία «πρωτοστάτησε δυστυχώς και το συλλογικό όργανο της ΕΝΠΕ, υπό την προηγούμενη διοίκησή της».

«ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προχώρησε σήμερα το πρωί στην έκδοση «εντέλλεσθε» προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου που ζητάει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Χρήστος Βρεττάκος επισημαίνει σε δήλωση του :

«Η υποτιθέμενη αξιολόγηση και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων είναι το «όχημα» για την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση εκ των προτέρων ορίζει πόσοι υπάλληλου πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι και έχει βάλει ως στόχο για το 2014 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν θα υπακούσουμε σε μία πολιτική που σκοπεύει να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργίας και ταυτόχρονα να διαλύσει τις δομές των δήμων και να τις παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ

Σε μια -όχι συνηθισμένη για τους εργαζομένους ενέργεια- προχώρησε την Πέμπτη (11/9) η στηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, η οποία πραγματοποίησε στάση εργασίας, την ώρα που http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17718:airetoi-aristeras&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179είχε κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε δήλωσή της, σημειώνει: «Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτάσσονται στον "επανέλεγχο" μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου που θα αποτελέσει μόνιμη δεξαμενή υπό απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο».

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ Ο «ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, μετά και από παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, τάχθηκε ομόφωνα κατά της «αξιολόγησης» και του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔ.ΟΧ (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) σε ΙΔ.ΑΧ (συμβάσεις αορίστου χρόνου) , που οδηγούν σε απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών του δήμου.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος θα προχωρήσει στην έκδοση «εντέλλεσθαι» προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια που έχει σχέση με τις διατάξεις του νόμου 4250/2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, ο πρόεδρός του ενημερώθηκε «από τον Δήμαρχο και την Δ/ντρια Διοικητικού Προσωπικού, (ότι) έχει σταλεί στον Δήμο μας έγγραφο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται «.... Παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις, δεν έχετε ανταποκριθεί στην υποχρέωσή σας για την έγκαιρη αποστολή των στοιχείων για τυχόν μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου όπως αυτό πηγάζει από το νόμο 4250/2014..... Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα σχετικά στοιχεία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12/9/14» .

Ήδη είχε προηγηθεί την Δευτέρα 8.9.14, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, συνάντηση με τον Δήμαρχο και τη Δ/ντρια με μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της αποστολής στοιχείων που αφορούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων και την αξιολόγηση.

Στόχος του Συλλόγου μας είναι, να σταματήσει κάθε διαδικασία, με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην εφαρμοσθεί καμία πειθαρχική ενέργεια, που προβλέπει ο νόμος, σε κανέναν συνάδελφο, ο οποίος δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του δήμου, ούτε θα αποστείλει στοιχεία σχετικά με την μετατροπή συμβάσεων».

«ΚΑΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης που, σύμφωνα με τους συνδημότες του, σαν γιατρός στάθηκε πάντα δίπλα στους συμπολίτες του χωρίς να αμείβεται από τους οικονομικά αδύναμους για τις ιατρικές υπηρεσίες που τους πρόσφερε και σαν δήμαρχος δίνει πολλές ελπίδες ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα προς το καλύτερο στην πόλητης Πάτρας.

Και μόνο ότι απ' τις πρώτες ενέργειες του σαν δήμαρχος ήταν να στείλει συνεργεία καθαρισμού στον τσιγάνικο καταυλισμό σε Ρηγανόκαμπο – Εγλυκάδα περιοχές όπου σχεδόν ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του ο τομέας καθαριότητας του δήμου, λέει πολλά.

Το ίδιο ότι κατάργησε το «παρκο-χαράτσι» στο κέντρο της Πάτρας, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι τα πολυτελή γιωτ στη μαρίνα της Πάτρας δεν πλήρωναν τίποτα ή πλήρωναν ελάχιστα για τον ελλιμενισμό τους.

Τις πρώτες ενέργειες του νέου δημάρχου Πάτρας στήριξε και επικρότησε ο στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Σπαρτινός.
 http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17718:airetoi-aristeras&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου