Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Ως ύποπτος καλείται στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος!

Διώκεται διότι, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

Με κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων που έφτασε στις 17/10 στο Δήμο Χαλανδρίου καλείται ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Εφετών στις 22 Οκτωβρίου. Διώκεται διότι, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου πρωτοστάτησε στο "εντέλλεσθαι" των 20 δημάρχων που εναντιώνονται στην υποτιθέμενη αξιολόγηση που οδηγεί στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στους Δήμους. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.


Πριν από την κλήτευση του εισαγγελέα είχε προηγηθεί η «πραξικοπηματική ενέργεια», όπως είχε καταγγείλει ο Σ. Ρούσσος, ακύρωσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά την οποία ένας διορισμένος υπάλληλος της κυβέρνησης ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, περί της αξιολόγησης και μη επανελέγχου των συμβάσεων.

Κατά συνέπεια ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κατηγορείται για απείθεια και παράβαση καθήκοντος. Η δίωξη κατά του Δημάρχου βάλλει ευθέως στην καρδιά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.

Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου