Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη επειδή έπειτα από απόφαση των συμβουλίων των δήμων τους, αρνήθηκαν να παρέχουν στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων εργαζομένων, εντέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να απέχουν από αυτή τη διαδικασία. Οι δύο δήμαρχοι διώκονται για παράβαση καθήκοντος και απείθεια.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου είναι από τους πρωτοστάτες του κινήματος των 20 δημάρχων που εναντιώνονται στην αξιολόγηση που αναμένεται να οδηγήσει στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόταγμα την αντίσταση στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ο Σίμος Ρούσσος έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους του, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Εμείς αγωνιζόμαστε για τον τερματισμό του πελατειακού συστήματος και της αναξιοκρατίας που εξέθρεψαν και συντηρούν -ακόμα και τώρα που η πατρίδα μας καταστρέφεται- όλοι αυτοί που σήμερα βγάζουν πύρινους λόγους υπέρ της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και μας κάνουν μαθήματα ηθικής και νομιμότητας” τονίζει η δήμαρχος Ζωγράφου Τ. Καφατσάκη.

«Ο λαός του Ζωγράφου μας εξέλεξε για να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον στην πόλη μας. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε. Δεν έχουμε τίποτα να συγκαλύψουμε. Δεν διορίσαμε, δεν κουκουλώσαμε. Αντίθετα, έχουμε αποδείξει όχι με λόγια, αλλά με έργα, στο πρόσφατο παρελθόν ότι όχι μόνο δεν υπερασπιζόμαστε παράνομες προσλήψεις και πλαστά δικαιολογητικά στον Δήμο μας, αλλά εμείς πρώτοι ζητήσαμε τον έλεγχο, τη διαφάνεια και τη νομιμότητα αποκαλύπτοντας παρανομίες προηγούμενων διοικήσεων, προσκείμενων πολιτικά στην κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η δήμαρχος Ζωγράφου.

«Δεν πρόκειται όμως να συναινέσουμε σε ένα ‘κυνήγι μαγισσών’ που στήνει η κυβέρνηση με σκοπό να αντλήσει 5.500 απολύσεις από την Αυτοδιοίκηση», διαμυνήσει. Και καταλήγει: «Δεν θα συναινέσουμε σε μια καταστροφική πολιτική για τους δημότες μας και για τις υπηρεσίες που οφείλουμε να τους παρέχουμε. Δεν θα συναινέσουμε στην απαξίωση της Αυτοδιοίκησης».

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου