Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τσίπρας: Σαμαράς και Βενιζέλος τρολάρουν

«Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες. Ήρθε η ώρα της ανατροπής σε Ελλάδα και Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην αρχή, οι αντίπαλοί μας έσπευσαν να βαφτίσουν παροχές, τα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων. Στη δική τους λογική το να μη πεθαίνουν από τη πείνα, να μην αυτοκτονούν από την απόγνωση, να μη ζουν στο σκοτάδι και να ξεπαγιάζουν το χειμώνα, χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, είναι φαίνεται παροχή πολυτελείας. Όταν κατάλαβαν ότι τα επιχειρήματα τους δεν είναι πειστικά, άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να ακολουθούν ασθμαίνοντας, τη δική μας ατζέντα. Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο - για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου – φτάνουν στο σημείο του "τρολ"», είπε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ "μας γυρίζει στα μνημόνια"», είπε προσθέτοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι με τρεις επιλογές: «Η πρώτη είναι η επιμονή στο δόγμα της κ. Μέρκελ. Είναι η πεπατημένη που έχει προκαλέσει τραγωδίες, η λογική της υποτίμησης της εργασίας, της περιουσίας και της ζωής των ανθρώπων μέσα από βάρβαρα μνημόνια. Η δεύτερη είναι η λογική της εθνικής αναδίπλωσης και του λαϊκισμού. Είναι το μίγμα του νεοφασισμού και της επιστροφής σε εποχές καταστροφής. Η τρίτη είναι η επιλογή και η στρατηγική της αριστεράς».

H Ευρώπη, όμως, -όπως είπε- χρειάζεται μια αριστέρα που αλληλεπιδρά με την κοινωνία και τα κινήματα. Μια αριστερά που να καταλαβαίνει ότι οι λύσεις έρχονται μέσα από συντονισμένες δράσεις.

«Θέλω να σημειώσω, ότι αν ο Σύριζα είχε δει με καχυποψία το ξέσπασμα των αγανακτισμένων στην Ελλάδα, ενδεχομένως οι εξελίξεις να ήταν εξαιρετικά οδυνηρές και οι αποκρουστικές ιδέες του φασισμού να είχαν βρει εύφορο έδαφος ακόμα και μέσα σε αυτό το κίνημα. Η αριστερά πρέπει στα λαϊκά ξεσπάσματα να είναι παρούσα με τους ανθρώπους και τις ιδέες της. Όχι να τα κοιτάει από απόσταση και με καχυποψία. Ούτε για να τα καθοδηγεί αφ υψηλού, αλλά να μαθαίνει και να αλληλεπιδρά, μέσα στα κινήματα και στους κοινωνικούς αγώνες», εξήγησε.

«Eμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που θα μας εμπιστευτεί ο λαός. Θα ζητήσουμε την εμπιστοσύνη και την εντολή του λαού για να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν θα έρθουμε για να διαχειριστούμε ή να παίξουμε με τους ίδιους κανόνες όπως κάποιοι προεξοφλούν. Αυτό θα ήταν το πιο απλό και για να σας πω την αλήθεια θα μπορούσαμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα από τους φωστήρες που μας κυβερνούν σήμερα. Δεν είναι όμως δική μας δουλειά, ούτε δική μας φιλοδοξία, ούτε δική μας πρόθεση, η αναπαραγωγή της κοινωνικής αδικίας και της αυταρχικής αναλγησίας. Θα αλλάξουμε τους κανόνες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή της αλλαγής για την αναγέννηση του τόπου. Μιας δύσκολης αλλά απαραίτητης αλλαγής», πρόσθεσε.

«Εμάς δε μας εμπνέουν τα κατορθώματα των χρηματιστών, αλλά τα κατορθώματα του λαού μας και των ηρώων του. Όπως ο Άρης, ο Μπελογιάννης, ο Πέτρουλας, ο Λαμπράκης», συμπλήρωσε.

Εντείνοντας την κριτική του στην κυβέρνηση είπε ότι «η αλήθεια είναι τόσο πεισματάρα που οι φούσκες δεν κρύβονται. Φούσκα αποδείχτηκε το Παρίσι» και συμπλήρωσε ότι «όπου πήγανε υποτίθεται συμβολικά για να κηρύξουν το τέλος των μνημονίων. Και γύρισαν δαρμένοι και φορτωμένοι με περισσότερες απαιτήσεις από την τρόικα. Φούσκα αποδείχτηκε η παρουσία του κ. Σαμαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η οποία έσκασε μάλιστα στα μούτρα των απογοητευμένων βουλευτών του, που έμειναν με τον ΕΝΦΙΑ στο χέρι. Φούσκα αποδείχτηκε το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Μέρκελ. Όπου πήγε για να αναστρέψει το φιάσκο της Διεθνούς Έκθεσης. Και γύρισε με την εντολή να κάνει τα μαθήματά του. Φούσκα αποδείχτηκαν και οι κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα. Μπροστά στην οποία οι Έλληνες υπουργοί προσέρχονται με το κεφάλι κάτω για να διαπραγματευτούν το δικό μας αύριο. Φούσκα και κύκνειο άσμα τους θα αποδειχτεί και η συζήτηση που προκαλούν για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης».

«Εμείς λέμε λοιπόν ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος αγωνίας», σχολίασε και ξεκαθάρισε ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός. Και την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές. Αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».

«Χθες με πλησίασε μια γυναίκα και μου είπε : Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα πια δεν έχω άλλη ελπίδα. Τα μισά να κάνετε από αυτά που είπατε στη Θεσσαλονίκη θα είμαι ευχαριστημένη. Της απάντησα: Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους. Στη Θεσσαλονίκη δεν μοιράσαμε υποσχέσεις, μοιράσαμε ευθύνη. Δεν είπαμε όσα θέλουμε, άλλα όσα μπορούμε να κάνουμε», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. 
 
 
 http://tvxs.gr/news/ellada/tsipras-samaras-kai-benizelos-trolaroyn
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου