Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Στύλιος: Μια άστοχη έκφραση και μια υποκριτική αντίδραση

Οι άνθρωποι δεν κρίνονται ούτε  χαρακτηρίζονται από την αντίδραση μιας στιγμής, αλλά από την συνολική τους διαδρομή. Και η διαδρομή και καθημερινή δράση του Στύλιου καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που παρουσιάζουν δυο μέρες τώρα τα συστηματικά ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Ο Στύλιος, και ήθος διαθέτει, και από δημοκρατικές αρχές διαπνέεται, και  από διάθεση προσφοράς στον τόπο μας  διακρίνεται, και οπωσδήποτε καμιά σχέση με Κασιδιάρηδες δεν έχει! (Μόνη μας διαφωνία είναι η συμμετοχή και στήριξη της μνημονιακής  συγκυβέρνησης, αλλά αυτό αφορά το σύνολο των υπουργών  και το σύνολο των βουλευτών που τη στηρίζουν)

Η αντίδραση του "τάχα θιγόμενου" πρωθυπουργού, του "τάχα θιγόμενου" πολιτικού κόσμου και των επίσης "τάχα θιγόμενων" διαπλεκόμενων ΜΜΕ είναι εξόφθαλμα υποκριτική  και  καθοδηγούμενη. Αλήθεια αν στη θέση του Στύλιου ήταν πολιτικός των "οικογενειών", του "συστήματος" ή της "διαπλοκής" θα υπήρχε ανάλογη αντίδραση?


Μια άστοχη,  και ανεπιφύλακτα  καταδικαστέα,  φράση ενός υφυπουργού σε μια λεκτική αντιπαράθεση στη βουλή έγινε το κυρίαρχο θέμα των ημερών στα ΜΜΕ  και στα social media, .. και το μόνο που δε ζητήθηκε  είναι η εκτέλεση του υφυπουργού κατά τα πρότυπα εκτελέεσεων  των Τζιχανιστών...

Συμφωνούμε με τη δήλωση της κυρίας Κανέλη ότι «Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο». Μόνο που το αυτονόητο είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα! Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, όχι άστοχων εκφράσεων, αλλά αθλιοτήτων των πολιτικών μέσα και έξω από τη βουλή. Δε γινόμαστε όμως μάρτυρες εφαρμογής του αυτονόητου...

Πόσες φορές  όλοι μας δεν υπερβάλουμε,  και πόσες φορές δεν   εκστομίζουμε φράσεις τις οποίες δεν εννοούμε, απευθυνόμενοι σε  συνεργάτες, σε φίλους, σε συναδέλφους, στην οικογένειά μας... Είναι φράσεις της στιγμής, φράσεις "....εν τη ρύμη", και για τις οποίες κανείς δεν μας καταλογίζει πρόθεση,  και οι οποίες ξεχνιούνται .."πριν   αλέκτωρ λαλήσει... ΜΙΑ"  

Θα μου πεις ο Στύλιος είναι υπουργός και έχει υποχρέωση να είναι συγκρατημένος, να μην παρασύρεται και να μην συμπεριφέρεται παρορμητικά. Συμφωνώ και για αυτό λέω πως είναι καταδικαστέα η συγκεκριμένη φράση. Άλλωστε συμφωνεί  και ο ίδιος και για αυτό ζήτησε αμέσως συγνώμη.

Ενοχλήθηκε λοιπόν το πολιτικό σύστημα ...  

Ενοχλήθηκαν από τη φράση του Στύλιου:  «Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…» (αυτό ακριβώς είπε και όχι ότι της χρειάζεται Κασιδιάρης.., όπως προσπάθησαν να το παρουσιάσουν, παραποιώντας την αλήθεια )

Και δεν ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις: 
Μειμαράκη προς Παυλόπουλο "«Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π….. Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος». http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=476708

Βενιζέλος προς Απόστολο Κακλαμάνη : «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματος σου». http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7954-benizelos-se-kaklamani-eisai-poustogeros-opos-o-synonomatos-sou-video#sthash.ivzy61HZ.dpuf

Μαρκογιανάκης πρός Κωνσταντοπούλου:  «κατανοώ την ιδιαιτερότητά σας και για αυτό σας ανέχομαι».

Πάγκαλος για   Ραχήλ Μακρή: «Όταν έχεις μια κυρία από τη Βουλή που όχι μόνο σκαρφαλώνει αλλά κάθεται πάνω στα κάγκελα που είναι και μυτερά»
http://www.protothema.gr/politics/article/327539/pagalos-i-rahil-makri-kathotan-pano-sta-kagela-pou-einai-kai-mutera/

Νεράνζης προς Κωνσταντοπούλου: «Αφήστε μην παρεμβαίνετε για να ολοκληρώσει. Ολοκληρώστε παρακαλώ…»

Δημήτρης Κυριαζίδης προς Κωνσταντοπούλου: «Είμαστε και νέοι άνθρωποι. Να την αφήσουμε να ολοκληρώσει...».

Και δεν ενοχλήθηκαν επίσης:
Από τις φοροαποφυγές  υπουργών
Από τις φοροαπάτες επιχειρηματιών υπουργών
Από τα χαμένα στικάκια τις  λίστας Λαγκάρτ 
Απο τους δωροαποδέκτες του Χρηστοφοράκου και της ζήμενς
Απο τους υπουργούς που ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν
Απο τις συμβάσεις αγοράς ανισόρροπων υποβρυχίων
Απο  την ψήφιση ληστρικών νόμων
Απο την ψήφιση νόμων λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζόμενων
κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου