Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τελειώνετε με την συγκάλυψη… Φέρτε τροπολογία για επαναφορά ελέγχων

«Επικοινωνιακές ρουκέτες», και «συγκάλυψη» εκ μέρους της κυβέρνησης στο θέμα των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 και μετά καταγγέλλει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
Μιλώντας για «υποκρισία», «παραπλάνηση» και «μισές αλήθειες» σε σχέση με τον έλεγχο και την φορολόγηση των εμβασματων του εξωτερικού, ο κ.Καρχιμάκης επικροτεί την εξέλιξη με τους 5000 δημόσιους υπαλλήλους που συνελήφθησαν μετα απο έλεγχο να βγάζουν 1,5 δις ευρω στο εξωτερικό με εμβάσματα την περιοδο απο το 2010 και μετά.
αναρωτιέται όμως, μήπως κάποιοι εκτυλίσσουν το σύστημα «συγκάλυψη» για τα υπόλοιπα 298 δις ευρώ που έφυγαν στο εξωτερικό απο φυσικά και νομικά πρόσωπα ,από το έτος 2000 και μετά,για να μην ελεγχθούν ποτέ…

«Μήπως κάποιοι,στο όλον πολιτικό και οικονομικό σύστημα,παίζουν το σύστημα «καθυστερώ», ανεξήγητα και ύποπτα θα τολμούσα να πω;», συνεχίζει αναρωτώμενος αν έχει ψηφιστεί νόμος το 2013 με τον οποίο παραγράφονται οι έλεγχοι στα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 μέχρι το 2008.
«Η υποκρισία με τον έλεγχο και την φορολόγηση των εμβασματων του εξωτερικού βλάπτει και την χώρα και τους ανθρώπους,τους πολλούς κυριως που επλήγησαν από την κρίση», λέει ο κ.Καρχιμάκης, καλώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ψηφισμένος τέτοιος νόμος, να φέρουν τροπολογία στη Βουλή για επαναφορά των ελέγχων απο το 2000 και μετα, σε μία πράξη δικαίοσυνης για όσους πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης .
«Τελειώνετε λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης με τις επικοινωνιακές σας ρουκέτες και την συγκάλυψη. Πείτε ολόκληρη την αλήθεια και για το 1,5 δις ευρω που βγήκε στο εξωτερικό ύποπτα και αφορολόγητα ,αλλα και για τα υπόλοιπα 298 δις ευρώ που επίσης βγήκαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 και μετά και πιθανόν να μην έχουν ελεγχθεί αν φορολογήθηκαν», λέει, προειδοποιώντας ότι οι μισές αλήθειες έχουν «κοντά ποδάρια» και ζητώντας να βγουν όλα στο φως…

http://anarxaszante.blogspot.gr/2014/11/blog-post_32.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου