Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Εργοδότες απαιτούν από εργαζόμενες να παραιτηθούν αν μείνουν έγκυες ή αρραβωνιαστούν

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα
τις τελευταίες μέρες και αφορούν τις πιέσεις που δέχονται οι γυναίκες στους χώρους εργασίας, αποδεικνύοντας πως οι γυναίκες παραμένουν σε αδύναμη θέση και στην ουσία η ισότητα των δύο φύλων απέχει από την πραγματικότητα.

Μετά τις καταγγελίες της εγκύου που δεχόταν απειλές να ρίξει το παιδί της ή να παραιτηθεί, αυτή τη φορά μια σειρά αντίστοιχων υποθέσεων σημειώνονται στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασ. Παπασημακόπουλος έκαναν αποκαλύψεις που σοκάρουν.
Η κ. Παναγοπούλου αποκάλυψε πως στην Πάτρα υπάρχουν εργοδότες οι οποίοι με την πρόσληψη υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράψουν χαρτί στο οποίο δεσμεύονται πως εάν μείνουν έγκυες θα αποχωρήσουν οικειοθελώς και δεν θα προβάλουν καμία απαίτηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γιάννη Γεωργόπουλου, σε άλλες περιπτώσεις εργοδότες ζήτησαν από προς πρόσληψη γυναίκες να υπογράψουν πως δεν θα αρραβωνιαστούν και πως εάν το πράξουν θα αποχωρήσουν από την εργασία μόνες τους.

Στα όσα συμβαίνουν στο «βασίλειο» της εργασιακής αυθαιρεσίας στην Πάτρα χαρακτηριστική είναι και η αποκάλυψη του κ. Παπασημακόπουλου, σύμφωνα με την οποία σε παράρτημα ευρωπαϊκής αλυσίδας ο προϊστάμενος ζήτησε από γυναίκες υπαλλήλους, όταν έχουν έμμηνο ρύση να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών, γιατί πέφτει η απόδοσή τους.

Κορυφή του παγόβουνου ό,τι κατεγράφη την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, με γυναίκα υπάλληλο να θηλάζει το παιδί της – το οποίο είχε μεταφέρει εκεί συγγενικό της πρόσωπο – πίσω από κουρτίνα.
http://www.koutipandoras.gr/article/127425/patra-ergodotes-apaitoyn-apo-ergazomenes-na-paraitithoyn-meinoyn-egkyes-i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου