Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Τη θέση ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι πιστωτές έχουν καλομάθει με αυτήν την κυβέρνηση και την προηγούμενη του κ. Παπανδρέου.
Και νομίζουν ότι μπορούν κάνουν ό,τι θέλουν, να στέλνουν μέιλ, να διατάζουν, να επιβάλλουν, να πηγαινοέρχονται και να κάνουν εκβιασμούς στις διαπραγματεύσεις και να συμπεριφέρονται απέναντι στην Ελλάδα σαν να είναι προτεκτοράτο τους και να την χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο.
Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα μετά από λίγο αρχίζει να εφαρμόζεται και στις άλλες χώρες κυρίως του Νότου, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Αυτός είναι δυστυχώς ο ρόλος που έχει επιφυλάξει σε αυτή τη χώρα με τις παραδομένες κυβερνήσεις.

Αυτά που βλέπουμε τώρα πρέπει να μας προβληματίσουν και μας παροτρύνουν να αλλάξουμε πορεία ως χώρα, με μία κυβέρνηση, αποφασισμένη να διεκδικήσει στοιχειώδη συμφέροντα της χώρας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να πω προκαταβολικά ότι θα εκβιάσουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση δηλαδή που είναι αποφασισμένη να φέρει εις πέρας το πρόγραμμά της και αν υποστούμε εκβιασμούς, να είναι βέβαιοι αυτοί που θα εκβιάσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα ότι δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

Το πρόγραμμά της, εφόσον το έχει στηρίξει ο ελληνικός λαός, με δημοκρατικό τρόπο και με ελεύθερη βούληση και εφόσον είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως και μέχρι τέλους».

«Δεν θα διατηρήσουμε κανένα ΤΑΙΠΕΔ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του εφόσον κυβερνήσει, δεν θα διατηρήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

«Δεν θα διατηρήσουμε κανένα ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι όργανο ξεπουλήματος της χώρας. Δεν θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα.

Δεν πρόκειται να προσφέρουμε βορά στους οποιοσδήποτε ιδιώτες κερδοσκόπους είτε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας μας, είτε στρατηγικές επιχειρήσεις, είτε στρατηγικές υποδομές, φιλέτα –ακίνητα.

Αυτά να τα ξεχάσουν. Αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσει το Δημόσιο, σε όφελος της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», ανέφερε.

πηγή: real.gr

http://kartesios.com/?p=175048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου