Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

CHUCK HAGEL, ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΗΠΑ: «ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να είναι έτοιμες για μια καινούργια εποχή–την εποχή των ατέλειωτων πολέμων»! Πρόκειται για δήλωση που την έκανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χαγκελ μάλιστα λίγες μόνο μέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου τις οποίες ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «κρίσιμες για την πορεία (της Αμερικής) σε ένα συνεχώς αναταρασσόμενο κόσμο».

Ο Τσάκ Χάγκελ τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση: «Έχω τη γνώμη ότι ζούμε σε καιρούς ιστορικούς καικαθοριστικούς», δήλωσε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε μια νέα τάξη πραγμάτων να δημιουργειται – την μεταπολεμική, την μετασοβιετικη. Και προβάλουν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τον αμερικανικό λαο. Ποιος είναι ο ρόλος της Αμερικής σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που βρίσκεται σε εξέλιξη; Πρέπει να έχουμε έναν ρόλο; Τι θα ήταν σωστό να γίνει;» 

Τονίζοντας ότι η Αμερική ως παγκόσμιος ηγέτης «θα συνεχίσει να εμπλέκεται σε απειλές τουεξωτερικού και στο ορατό μέλλον» απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία και τα τυραννικά καθεστώτα, ο κ. Χαγκελ δεν έκρυψε ότι αυτό «συνιστά μακρόχρονη εμπλοκή» της Αμερικής σε «συνεχόμενη πολεμική δράση».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ»

Με έκπληξη μεταφέρουμε τη συσχέτιση εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων που αναφέρονται στο υψίστης σημασίας κείμενο Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ελλάδας που συνέταξε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας υπό τον τίτλο: «Λευκή Βίβλος 2014».

Συγκεκριμένα στο υποκεφάλαιο με τίτλο "Στοιχεία Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής", όπου περιγράφεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων αναφέρεται συγκεκριμένα ότι "Η ΕΘΣΣ είναι θεμελιωμένη στην αναγνώριση της συνέχειας τωνεσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων που απειλούν την Ελλάδα, το έδαφός της, τον πληθυσμό της και τα συμφέροντα ασφάλειά της"!

Η αναφορά σε ένα κείμενο στρατιωτικής στρατηγικής στους εσωτερικούς κινδύνους και μάλιστα σε συσχέτιση με τους εξωτερικούς, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προκαλεί, τουλάχιστον, πελώρια ερωτηματικά. Ακόμα και αν η αναφορά γίνεται (δεν το γνωρίζουμε) για υποτιθέμενους «κινδύνους» που ενδεχομένως μπορεί να σχετίζονται με δραστηριότητες «μεταναστών» και πάλι αυτή η διάσταση του κειμένου είναι αβάσιμη, απαράδεκτη και επικίνδυνη.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18323:chuck-hagel-l-r&catid=37:di-evropi&Itemid=172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου