Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Έσωσα» κι εγώ τον Νίκο Ρωμανό... Οι σωτήρες

Τη λήξη της απεργίας πείνας που κράτησε για
31 μέρες αποφάσισε ο Νίκος Ρωμανός μετά την τροπολογία για εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, ύστερα από πρόταση του Γιάννη Πανούση εκ της ΔΗΜΑΡ και 6 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τη «σωτηρία» ωστόσο του Νίκου Ρωμανού έσπευσαν να διεκδικήσουν πολλοί σωτήρες...

«Οι πρωτοβουλίες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Ν.Ρωμανού, όπως αναπτύχθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέδωσαν αποτέλεσμα», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Μετά από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις που ακολούθησαν, κατέστη δυνατό με κριτήριο την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους, να διαμορφωθεί μια αποδεκτή από το σύνολο της Εθνικής Αντιπροσωπείας ρύθμιση», συνεχίζει.
Την πρωτοβουλία της λύσης στην υπόθεση Ρωμανού διεκδίκησε όμως και Το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να κομπάζει για την πρωτιά. «Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το λέμε ξανά τώρα: Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4205 του 2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων που βγαίνουν με άδεια. Τα ''βραχιολάκια'' θα επιτρέψουν τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιιού.

Για όποιον δεν κατάλαβε... ο Σταύρος Θεοδωράκης το κατέστησε σαφές λέγοντας «Αυτή ήταν η πρώτη μας δήλωση όταν ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και προσθέταμε: Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όχι επειδή κάνει απεργία πείνας, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας ''ιδέας'', έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα». Τα παλιά κόμματα βέβαια προτιμούσαν όλες αυτές τις μέρες τα συνθήματα από τις λύσεις».

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι έπρεπε να φτάσει ο Νίκος Ρωμανός στο παρά πέντε ώστε να υιοθετηθεί η πρόταση που είχε κάνει... το Ποτάμι. «Οι βουλευτές του νέου λαϊκισμού ''είχαν στήσει χορό'' γύρω από το κρεβάτι του απεργού πείνας μήπως κερδίσουν καμιά ψήφο. Τώρα όμως που τους τελείωσαν τα συνθήματα και ο Ρωμανός είναι στο παρά πέντε, όλοι θυμήθηκαν την πρόταση του Ποταμιού και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ''βραχιολάκια''», είπε

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης που υπογράφει την τροπολογία που έδωσε τη λύση για τον Νίκο Ρωμανό αρκέστηκε να δηλώσει: «Δείξαμε όλοι κοινωνική ευαισθησία και θεσμική ευθύνη. Αγωνιστήκαμε όλοι χθες για να επικρατήσει το δίκαιο. Βγήκαμε όλοι σοφότεροι. Η στάθμιση συγκρούσεων έννομων αγαθών λύνεται υπέρ της ζωής. Είμαστε ευτυχείς ως ΔΗΜΑΡ για την συμβολή και το ρόλο μας σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έκανε λόγο για νίκη του Νίκου Ρωμανού, νίκη της δημοκρατίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού.
http://tvxs.gr/news/ellada/esosa-ki-ego-ton-niko-romano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου