Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Προκαλεί η κυβέρνηση, χρειάζεται άμεση πολιτική απάντηση με κινητοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση στο δίκαιο αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Νομοθετεί εις βάρος όλων των κρατουμένων που δικαιούνταν εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολές που έχουν περάσει. Η περίφημη ρύθμιση που προωθεί προβλέπει σπουδές μέσα από τη φυλακή με τηλεδιασκέψεις.

Η στιγμή κρίνεται οριακή, καθώς οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ένταση κερδίζουν έδαφος. Απάντηση με κινητοποίηση την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία μαζικών οργανώσεων, σωματείων, συλλογικοτήτων, πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς.

Κάθε δημοκράτης, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αγανακτεί όταν σκέφτεται τη στάση που κρατά η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία απέναντι στο δίκαιο αίτημα του Νίκου Ρωμανού. Κάθε δημοκράτης, κάθε ελεύθερος άνθρωπος καταλαβαίνει πως δεν είναι μόνο ο Ρωμανός, είναι τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων. Σε αυτά τα δικαιώματα επιτίθεται η κυβέρνηση με την περίφημη ρύθμιση. Σπουδές από τη φυλακή με τηλεδιάσκεψη και κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών: να τι προωθεί.

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και για ό,τι πρόκειται να συμβεί. Παίζει με τη ζωή του νεαρού κρατούμενου και φαίνεται πως επιζητεί σκηνικό έντασης. Προκαλεί την κοινωνία.

Με μαζικό κίνημα – μέτωπο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας, με μαζική κινητοποίηση και οργάνωση παντού, ο δημοκρατικός λαός θα επιβάλει το δίκιο.

Το δίκαιο αίτημα του Ρωμανού πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού και της νεολαίας, να ενταχθεί στις πολιτικές διαστάσεις του αναγκαίου μετώπου για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Χρειάζεται αγώνας στα χέρια των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων. Ενάντια στην αστυνομοκρατία στις σχολές και στα σχολεία. Ενάντια στον αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς. Ενάντια στα σχέδια για κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενάντια στην αστυνομική βία. Για το ξήλωμα των δυνάμεων καταστολής και την επιβολή του δίκιου του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Αυτή είναι η αναγκαία πολιτική απάντηση στη φασιστικοποίηση και στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που οικοδομούν κράτος, κυβέρνηση και δικαστική εξουσία. 

Η Αριστερά δεν μπορεί να μείνει στις ανακοινώσεις και στα δελτία Τύπου, αλλά ούτε να γίνει ουρά του θυμικού και της εξεγερσιακής ροπής, που είναι απόλυτα δικαιολογημένη για μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, αλλά πολιτικά ανεπαρκής. Χρειάζεται να δοκιμάσει τα όπλα του μαζικού κινήματος, του οργανωμένου κινήματος, για να ανοίξει δυνατότητες πολιτικής ανατροπής και να οδηγήσει σε υποχώρηση τις δυνάμεις του κράτους.

Από αυτή την άποψη, κρίνεται πολύ σημαντική α) η στάση των φοιτητικών συλλόγων, β) η στάση των σωματείων και των ομοσπονδιών, γ) η στήριξη της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ένα πρόγραμμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για τις επόμενες μέρες.

http://kommon.gr/i/152-kyvernisi-romanos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου