Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ

Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων από ομάδα 40-50 αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Οι καταληψίες ανάρτησαν πανό, ενώ δίπλα στο κτίριο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο και άλλων ατόμων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, οι καταληψίες ζήτησαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος και τους δόθηκε, προκειμένου να κοινοποιήσουν μήνυμα στο διαδίκτυο, ενώ τους ζητήθηκε να μην προκαλέσουν φθορές στον χώρο. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η ΓΣΕΕ δεν έχει ζητήσει αστυνομική συνδρομή για την απομάκρυνση των καταληψιών.
Στο δικτυακό τόπο indymedia αναρτήθηκε κείμενο το οποίο υπογράφεται ως «Κατάληψη ΓΣΕΕ, συνέλευση» και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές».

«Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ’, τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα απ’τους κρατούμενους. Αποτελεί ανάχωμα στη δολοφονική επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο μας και αλληλέγγυοι στον αγώνα του» καταλήγει το κείμενο.

Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν, από το μεσημέρι, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.
Υπό κατάληψη τελεί, επίσης από χθες, Τετάρτη, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.
Κατάληψη στην Πάτρα

Στην Πάτρα ομάδες αντιεξουσιαστών προχώρησαν στην κατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό που γινόταν το μεσημέρι έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος, κάποιοι κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο και να μπουν μέσα στο κτίριο.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Αυγούστου του 2013, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας είχε εκκενωθεί το κτίριο του πρώην παραρτήματος, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, για αρκετά χρόνια
Στο μεταξύ, το απόγευμα, ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί στο πρώην παράτημα, έκαναν πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό. Κατά την διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ μετά το τέλος της κινητοποίησης οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν στο κτίριο του πρώην παραρτήματος, όπου και παραμένουν.
Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης βρίσκονται σε ετοιμότητα διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας, καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ
φωτο:@dromografos

http://kartesios.com/?p=176627#more-176627

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου