Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Γελαστός με το στανιό

Χρόνια πολλά, ζωγραφιστά!
Μπαμπά, μπαμπά! Άκου με λίγο! Έχω μερικές απορίες να μου λύσεις. Αγόρι μου γλυκό, σε παρακαλώ, ντύσου και περιμένουμε κόσμο για να γιορτάσουμε την πρωτοχρονιά. Σε πιάνουν αυτές οι περίεργες οι ερωτήσεις σου πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Μα, μπαμπά, δεν μπορώ να τα καταλάβω όλα από μόνος μου, θέλω να με βοηθήσεις, να μου εξηγήσεις ορισμένα που με απασχολούν από χτες. Άντε, πες μου τι θες να δούμε τι σε προβληματίζει πάλι. Είναι αυτό που λέει και το τραγούδι, πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα! Στην εποχή που ζούμε βέβαια είναι ακόμα πιο δύσκολο να κρυφτείς από τα παιδιά.
Ναι, είναι η λεγόμενη προχωρημένη τους αντίληψη, δεν ξέρω τι να πω, η εύκολη πρόσβαση που έχουν στην παραμικρή πληροφορία, ο εγκέφαλός τους μοιάζει με κινητή εγκυκλοπαίδεια που διαρκώς εμπλουτίζει το περιεχόμενό της και που δεν σταματά να ψάχνει, να διευκρινίζει, μέχρι να εξηγηθεί και η τελευταία του κόσμου έννοια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κάθονται και εξακριβώνουν αν η εξήγηση που τους έδωσες ήταν αληθινή ή παραποιημένη για να χαϊδέψεις τα απαλά τους τα αυτιά.

Ευσταθίου: Μίζες έπαιρναν και οι αρχηγοί του στρατού

Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου / FosPhotos
Μίζες έπαιρναν και υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, μεταξύ των οποίων πρώην αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ναυτικού στις αρχές του 2000, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 83χρονος Παναγιώτης Ευσταθίου, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, τον οποίο με την σειρά του κατονόμασε ο Αντώνης Κάντας. Ο Ευσταθίου, που απολογείται από τις 9 το πρωί έχει συναινέσει στο άνοιγμα συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών, ενώ θεωρείται πρόσωπο κομβικής σημασίας στην έρευνα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
Συνολικά ο Ευστάθιου έχει κατονομάσει δέκα άτομα ως αποδέκτες χρηματικών ποσών που μετείχαν σε επιτροπές που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την προώθηση εξοπλιστικών. Σε αυτούς έχει δώσει συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. 

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε, χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε! ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Ας ξεκινήσουμε την χρονιά με λίγη αισιοδοξία και τον ποιητή της Ελλάδας τον Οδυσσέα Ελύτη. Το καράβι της Ελλάδος έχει μεγάλη φουρτούνα ακόμη να αντιμετωπίσει ας έχουμε ψηλά την ελπίδα, το φως και τον Ήλιο τον Ηλιάτορα να μας δείχνει τον δρόμο. Ακόμη και το πιο βαθύ σκοτάδι, μπροστά στο φως παύει να υπάρχει…
Το τρελοβάπορο
Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
κι αρχίζει τις μανούβρες “βίρα μαινα”
Την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές
φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ τις δυό μεριές
Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ’ όνειρο
κι έχει λόστρομο αθώο, ναύτη πονειρό.

Αυτός είναι ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενούς του

Να μην καπνίζετε, αλλά αν καπνίζετε… 
Χορηγείται ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο, bonus 800 ευρώ για όποιον δεν έλλειψε ούτε μια ημέρα από τη δουλειά του, έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 2600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και σειρά άλλων παροχών κυρίως για εργαζόμενους με παιδιά που σπουδάζουν. Κι όλα αυτά τα κάνει από σήμερα Πρωτοχρονιά μια ελληνική εταιρεία. Να λοιπόν που η πρώτη οικονομική είδηση του 2014 είναι θετική

Πριν σας αποκαλύψουμε το όνομα της ελληνικής (και εισηγμένης) επιχείρησης, θα παραθέσουμε τον κατάλογο με τις 14 παροχές προς το προσωπικό της επιχείρησης οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ακολουθώντας πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους (αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας), κατάφερε το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Ας τα βλέπουν αυτά άλλοι εργοδότες που πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουν την κρίση, είναι να κουτσουρέψουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Ιδού ο κατάλογος που θα ζήλευε κάθε εργαζόμενος: