Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Μετράμε ήδη αντίστροφα

“ Σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως "το 2014 τα ψέματα τελειώνουν"  ”
Με την πεποίθηση ότι η ώρα της πολιτικής ανατροπής καταφθάνει, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως οι εθνικές εκλογές είτε αυτές προηγηθούν των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών είτε ακολουθήσουν "θα θέσουν στο περιθώριο τους εγχώριους εκπροσώπους των δανειστών και θα αναθέσουν την βαριά ευθύνη της ανασυγκρότησης της χώρας σε νέες δυνάμεις".

Σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως "το 2014 τα ψέματα τελειώνουν", σημειώνοντας, μάλιστα, ότι είναι "πανθολομολογούμενο" πως εάν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, θα έφευγαν και οι υπόλοιπες χώρες.

Πάρτι των βαμπίρ σε νεκρή οικονομία

του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ένα τιτάνιο έργο έχουν να διεκπεραιώσουν οι εναπομείνασες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες την χρονιά που έρχεται: να μεταφέρουν στις πλάτες του ελληνικού λαού το κόστος «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας! Να στραγγίξουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και, πρωτίστως, την κινητή και ακίνητη περιουσία του λαού ώστε τα δημόσια έσοδα να μην ακολουθήσουν την δραματική συρρίκνωση της οικονομίας και των αμοιβών, αλλά να κινηθούν στην αντίθετη τροχιά, δηλαδή να αυξηθούν, ακόμη κι αν αυτό συντελεστεί σε βάρος του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας.
Έτσι, η φορολογική πολιτική που χάραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση της Τρόικας θα συρρικνώσει περαιτέρω τα λαϊκά εισοδήματα και θα αυξήσει την φτώχεια. Μάρτυρας η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2,8% μεταξύ 2013 και 2014, όπως περιγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό, που προβλέπει ότι τα φορολογικά έσοδα φέτος θα φθάσουν τα 45,66 δισ. ευρώ, παρότι η οικονομία θα μείνει μάλλον στάσιμη, με την κυβέρνηση να προβλέπει οριακή αύξηση του ΑΕΠ (κατά 0,6%) και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς να προβλέπουν ισόποση μείωση.