Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

"Ιερός χορός" 5 εκατ. ευρώ για δύο μητροπολίτες

Εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ καλούνται να δώσουν δύο μητροπολίτες της Αττικής, καθώς ύστερα από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ στο σύνολο, φέρονται να έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους δύο μητροπολίτες της Αττικής. όπως προέκυψε μετά από έρευνα. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η αποκάλυψη για τους δύο μητροπολίτες έγινε συμπτωματικά. Το ΣΔΟΕ είχε ήδη αρχίσει να ασχολείται με τον εκκλησιαστικό χώρο και συγκεκριμένα με τις καταθέσεις ιερέα που βρέθηκε να έχει καταθέσεις 3 εκατ. ευρώ σε τράπεζα, οι οποίες όμως δε δικαιολογούνταν από την ονομαστική του περιουσία και τις απολαβές του. 
Ο συγκεκριμένος ιερέας κίνησε υποψίες καθώς πλήρωσε άμεσα και με μετρητά το πρόστιμο του 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 
Το ΣΔΟΕ συνέχισε την έρευνα εις βάθος, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, καταλήγοντας στους λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών. Κατόπιν, ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών και των συγγενικών τους προσώπων. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για ιεράρχες σε πλούσιες μητροπόλεις, με πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία σε όλη τη χώρα, αλλά και ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές. 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ εξετάζει, σε σχέση με την υπόθεση, αδικαιολόγητο έλλειμμα στα οικονομικά των δύο μητροπόλεων και ιδιαίτερα στα έσοδα από νοίκια και πωλήσεις ακινήτων.

Η Τελειότατη Κοινωνία!!

«Τελειότατη κοινωνία ονομάζω αυτήν, όπου έχει καταργηθεί η ιδιοκτησία, έχουν εκλείψει οι προσωπικές διαφορές και έχουν εξαφανιστεί οι έριδες και οι φιλονικίες.
Είναι η κοινωνία, όπου όλα είναι κοινά, οι ψυχές, οι γνώμες, τα σώματα, και...όλα εκείνα με τα οποία τρέφονται τα σώματα. Όπου οι πολλοί είναι ένας και αυτός ο ένας δεν υπάρχει μόνος του, αλλά ζει μέσα στους πολλούς»
Βασίλειος ο Μέγας, “Ασκητικές Διατάξεις”, τ.57

Διατλαντική Εμπορική Επενδυτική Σχέση (TTIP): Συνθήκη- Λαιμητόμος για την Εθνική Κυριαρχία

Π. Παπακωνσταντίνου
ΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ Η ΕΠΩΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
«Ο πανικός εξαπλώνεται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λες και κάποιο κουνάβι εισέβαλε στο κλουβί με τα κουνέλια. Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας μεγάλης κοινής αγοράς, που θα ενσωματώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα σχέδιο που εξελισσόταν θαυμάσια, χωρίς κανείς να πάρει είδηση, ήρθε ξαφνικά στο φως της ημέρας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι λαοί διερωτώνται γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γιατί κανείς δεν ζητάει τη γνώμη τους; Ποιους να εξυπηρετεί, άραγε, αυτή η ιστορία»;

Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε πρόσφατη ανάλυση του Τορτζ Μονμπάιοτ στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Πέτρα του σκανδάλου, η Διατλαντική Εμπορική Επενδυτική Σχέση (TTIP), την οποία διαπραγματεύονται, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, από τον περασμένο Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση Ομπάμα. Η μυστικότητα αφορά, ωστόσο, μόνο τους λαούς και τα κοινοβούλια των ενδιαφερομένων χωρών και όχι τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στα μέτρα των οποίων είναι κομμένη και ραμμένη η «ιστορική» συμφωνία. Όπως έγινε γνωστό από ρεπορτάζ έγκυρων εφημερίδων ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, στις διαπραγματευτικές ομάδες της Αμερικής συμμετέχουν κάπου 600 εκπρόσωποι εταιρειών.