Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Απ Κακλαμάνης για Μιχ. Χρυσοχοΐδη «όφειλε τη γλώσσα να τη βουτάει στο μυαλό πριν μιλήσει»

Κι όμως τις τύχες μας τις καθορίζουν Χρυσοχοίδηδες....
Αγριος «καβγάς» ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, προκαλώντας αμηχανία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος και άλλοι βουλευτές παρακολουθούσαν επί ώρα την σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και αφορούν το ΤΕΕ και την προσαρμογή του στη νέα εποχή, όπως την προσδιόρισε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
Ωστόσο, ο Απ. Κακλαμάνης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, ζητώντας από τον υπουργό Υποδομών να αποσύρει τα επίμαχα άρθρα για τα οποία αντιδρούν η Ένωση που εκπροσωπεί τους μηχανικούς των ΤΕΙ μη μελών του ΤΕΕ και Ομοσπονδίες τεχνικών επαγγελμάτων, όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η έκπληξη των ευρωεκλογών

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos

Αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η έκπληξη των ευρωεκλογών του Μαΐου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους του ευρωπαϊκού Τύπου. «Ως Ευρωπαϊκή Αριστερά, είμαστε πιο 'ευρωπαϊστές'' από τους συντηρητικούς και τους νεοφιλελεύθερους του ΕΛΚ, γιατί η δική μας πολιτική βασίζεται στις αξίες και τις αρχές τις αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής που υπήρξαν ο κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αμέσως μετά τον πόλεμο- δεν δηλητηριάζει την Ευρώπη με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν την διαλύει», είπε συγκεκριμένα.

Ούτε ο Ανδρέας είχε πάει στο Ζάππειο το 1979

Ούτε ο Ανδρέας είχε πάει στο Ζάππειο το 1979…Αλλά τότε ο Βενιζέλος... 

Επειδή πολύς θόρυβος έγινε για την απουσία Τσίπρα απ' την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας και τόσο ο Σαμαράς όσο κι ο Βενιζέλος του επιτέθηκαν με βαριές εκφράσεις, να θυμίσουμε κάτι χωρίς φυσικά να θέλουμε να κάνουμε παρομοιώσεις σε προσωπικό επίπεδο... 
Και ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε να παρευρεθεί σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επίσημη τελετή των υπογραφών ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, τελετή που έγινε με μεγαλοπρέπεια στο Ζάππειο στις 28 Μαΐου του 1979. 
Είχε με δηλώσεις του τότε χαρακτηρίσει «φιέστα» την τελετή, πέραν βεβαίως της αντίθεσής του με την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ. Βέβαια αργότερα σαν πρωθυπουργός πλέον δεν αποχώρησε απ' το... «ίδιο συνδικάτο» (όπως χαρακτήριζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ) με το επιχείρημα ότι η τυχόν αποχώρηση θα κόστιζε πολύ περισσότερο απ' όσο κόστισε η ένταξη...

Το ηλικιωμένο ζευγάρι που έβγαζε την ίδια φωτογραφία κάθε εποχή! ΔΕΙΤΕ την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

Λένε πως μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Πολλές φορές μια εικόνα αρκεί για να μας περάσει ένα μήνυμα. Άλλες, χρησιμοποιείται ως μέσο για να εκφράσει τα συναισθήματα μας.
Κάθε εποχή το συγκεκριμένο ζευγάρι έβγαζε μια φωτογραφία μπροστά από το σπίτι του. Βλέποντας τις εικόνες μπορούμε να διακρίνουμε πως εξελίσσεται μια ιστορία αγάπης. Μια ιστορία γεμάτη έρωτα, χαρά, φόβο και ανθρώπινη απώλεια. Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες και θα αντιληφθείτε τι εννοούμε.
Ken Griffiths

Συνελήφθη ο Αγγελος Φιλιππίδης στην Τουρκία- Εντοπίστηκε από το κινητό του

Συνελήφθη ο Αγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο πρώην διοικητής του ΤΤ εντοπίστηκε στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετράπηκε σε διεθνές και εκτελέστηκε. Οι εισαγγελικές αρχές έκαναν αυτή την κίνηση έπειτα από την πολυήμερη απουσία του κ. Φιλιππίδη στο εξωτερικό. 
Ο πρώην διοικητής του ΤΤ δήλωνε πως βρισκόταν στις ΗΠΑ για επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά το κινητό του πρόδωσε την πραγματική του θέση και έτσι συνελήφθη στην Τουρκία. Τις επόμενες ώρες ή το αργότερο έως το πρωί της Κυριακή αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. 

Στίχοι, Μουσική: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Εκτέλεση: Γιάννης Χαρούλης

Mάσκα δεν έχω να γυρνώ
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια απόχη να τρυγώ
της θάλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο.

Bάρα καλή, βάρα γερή
μια ντουφεκιά ζαχαρωτή
κι άσε να νοιώσει η γαλαρία

του χαρτοπόλεμου τη βία.

Aντιμνημόνιο

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η έκταση της καταστροφής που προκάλεσε στην Ελλάδα (και πιθανότατα θα προκαλέσει στην Κύπρο) η πολιτική των Μνημονίων-Δανειακών, είναι πια ανυπολόγιστη. Θα χρειαστούν δεκαετίες για να μπορέσει η χώρα να συνέλθει, αν συνέλθει. Ο κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερων οικονομικών, αλλά και γεωπολιτικών, «ολικών» καταστροφών παραμένει ισχυρός, αρχής γενομένης από την Κύπρο, η μοίρα της οποίας φαίνεται τώρα να αποφασίζεται σε περίπλοκη διαπραγμάτευση μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ και Ισραήλ, χωρίς τη συμμετοχή των «ενδιαφερομένων», του κυπριακού πληθυσμού, που θα πληροφορηθεί, εν ευθέτω χρόνω, τις σχετικές αποφάσεις (και χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε, σε μακροχρόνια βάση, άλλες «απώλειες» σε Θράκη, Αιγαίο, Κρήτη). Η Ελλάδα, κι από πίσω η Κύπρος, υπήρξαν τα πρώτα θύματα της επίθεσης του Χρήματος κατά της Ευρώπης - και της προσπάθειας των αρχουσών τάξεων της «Ευρωγερμανίας» να ενώσουν την ήπειρο, όχι ανθιστάμενες, αλλά υποτασσόμενες στις «Αγορές». Αλλά ταυτόχρονα, στις οικονομικές κρύβονται γεωπολιτικές και ιδεολογικές σκοπιμότητες, στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Τελευταία ευκαιρία

Απόφαση "σταθμός" για τον Αχελώο βάζει ξανά φρένο στην εκτροπή

Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε την απόφασή του σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου και δικαιώνει κατ’απόλυτο τρόπο τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και όσους αντιτίθενται στην εκτροπή του. Τι δηλώνει ο δήμαρχος Αγρινίου 
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, που μόλις εκδόθηκε, κάνει δεκτά όλα τα επιχειρήματα των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και των περιβαλλοντικών οργανώσεων («Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση (WWF) Ελλάς», «Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς») και δέχεται πλήρως τους λόγους ακύρωσης του έργου. 
Το κείμενο της απόφασης δεν έχει ακόμη περιέλθει στην κατοχή των φορέων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι και για μια ακόμη φορά επιτυχώς αντιμετώπισαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Δημόσιο και τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας.