Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ : «Θα μεταναστεύσω αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»,

«Μετανάστης» δηλώνει πως θα γίνει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην κυβέρνηση.
«Θα μεταναστεύceσω αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στη «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία».

Κοπή πἰτας Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Θυάμου

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Θυάμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 17/1/2014 και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή χρονιά και καλή πρόοδο!!

«Σκότωσαν τον γιο τους επειδή είχε άλλο χρώμα»

 
Ήταν τέτοιες μέρες το 2009, όταν ο Σαχτζάτ Λουκμάν έφτανε στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του την πόλη Λαλαμούσα του Πακιστάν. Ήταν 23 χρονών, αλλά από μικρό παιδί ήθελε να δουλέψει, για να στηρίξει την οικογένειά του που ζούσε στη φτώχεια....
Η μάνα του καθάριζε σπίτια και ο πατέρας του δούλευε σε ένα εργαστήριο πλίνθων. Έτσι ζούσαν τα παιδιά τους, οκτώ κόρες και δύο γιους. Τέσσερα χρόνια μετά, πάλι τέτοιες μέρες, Γενάρη του 2013, ο Λουκμάν μαχαιρώθηκε. Έπεσε νεκρός στα Πετράλωνα, καθώς πήγαινε με το ποδήλατο για δουλειά.
«Το γιο μας τον σκότωσαν, επειδή είχε άλλο χρώμα, επειδή ήταν μετανάστης», λένε ο 68χρονος Χαντίμ Χουσέιν και η 58χρονη Σούκρα Μπίμπι, που δεν έχουν καμία αμφιβολία πως το κίνητρο του φόνου ήταν ρατσιστικό. Ταξίδεψαν από το Πακιστάν μέχρι την Αθήνα, για να ακουστεί η φωνή τους στο δικαστήριο.
Ζητούν δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, «για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα από ρατσιστές και φασίστες».
«Τον στείλαμε να δουλέψει και γύρισε πίσω νεκρός», μονολογεί απαρηγόρητη η μάνα του Λουκμάν.

Farmers Republic: Το πρώτο σουπερ - μάρκετ χωρίς μεσάζοντες

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / FosPhotos
Στον Άγιο Στέφανο θα ανοίξει το πρώτο σουπερ-μάρκετ χωρίς μεσάζοντες, το οποίο θα πουλάει τόσο νωπά όσο και τυποποιημένα προϊόντα από 150 παραγωγούς, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για online παραγγελίες και διανομή στο σπίτι.

Η διαφορά με τις μέχρι τώρα αγορές που έστηναν οι αγρότες, θα είναι ότι αυτή θα είναι στεγασμένη, θα έχει σε πρώτη φάση έκταση 1.200 τ.μ., θα διαθέτει ράφια για τουλάχιστον 100 τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά ως σουπερμάρκετ, αλλά τα Σάββατα και ως λαϊκή αγορά με 40 πάγκους. Ως περιοχή επελέγη ο Αγιος Στέφανος επειδή είναι εύκολη η πρόσβαση από την Εθνική Οδό και τα εγκαίνια του Farmers Republic, όπως ονομάζεται το εγχείρημα, έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Σημειωτέον ότι η έναρξη λειτουργίας της επιχειρηματικής αυτής ιδέας συμπίπτει χρονικά με τη θεσμοθέτηση των λαϊκών αγορών για παραγωγούς, καθώς τις ημέρες αυτές συζητείται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ελληνικό αυτοκίνητο Pony επιστρέφει στους δρόμους της χώρας!


Την άνοιξη του 2014 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει ξανά στους ελληνικούς δρόμους το Pony, το θρυλικό αυτοκίνητο των δεκαετιών 1970-1980 με τους ιδρυτές της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Namco, Πέτρο Τζανέτο και Ροδόλφο Κοντογούρη, να έχουν έτοιμο το σχέδιο για την παραγωγή τριών νέας γενιάς μοντέλων.

«Η φλόγα σιγόκαιγε όλα αυτά τα χρόνια. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με χιλιάδες εμπόδια, καθώς το ελληνικό κράτος ποτέ δεν ήταν φιλόξενο απέναντι στην εταιρεία. Ωστόσο, είμαστε, πλέον, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή της "νέας γενιάς" Pony, την οποία προετοιμάζαμε, αδιαλείπτως, τα τελευταία χρόνια. Θα παράγουμε 24 αυτοκίνητα την ημέρα σε τρία μοντέλα. Η ζήτηση, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που έχουμε πραγματοποιήσει, είναι για 128 αυτοκίνητα ημερησίως», σημειώνει ο κ. Κοντογούρης στο capital.gr.

Όλα αυτά τα χρόνια το Pony μπορεί να είχε εξαφανιστεί από τους ελληνικούς δρόμους, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε να πωλείται στο εξωτερικό και σε χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Λιβύη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλγερία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Α. Τσίπρας: Αλλάζουμε ή αποχαιρετάμε την ευρωπαϊκή ιδέα

Ή όλοι μαζί αλλάζουμε ρότα ή αποχαιρετάμε την ευρωπαϊκή ιδέα. Αυτό τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Le Monde. Επίθεση στην Μέρκελ. Την χαρακτηρίζει υπνοβάτη της Ευρώπης

«Τα ψέματα τελείωσαν και οι εκβιασμοί στέρεψαν. Ή όλοι μαζί αλλάζουμε ρότα προς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη ή αποχαιρετάμε την ευρωπαϊκή ιδέα μέσα στον κουρνιαχτό και στη σκόνη από την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος.

»Είναι, λοιπόν, καιρός όσοι υπνοβατούν να ξυπνήσουν, γιατί πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι το όνειρό τους είναι τελικά εφιάλτης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.