Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αλλά δεν είναι ξανθά κ λευκά...

Τα 9 παιδιά και οι 3 γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρά

Η αφήγηση του ΑΠΕ έχει ως εξής:

Σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών.
Ειδικότερα, 1,5 ναυτικό μίλι από το Φαρμοκονήσι, σκάφος του λιμενικού εντόπισε ακινητοποιημένο αλιευτικό, με μετανάστες, πιθανόν από μηχανική βλάβη.
Το πλωτό του λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό, αλλά από αδιευκρίνιστη αιτία δύο από τους μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα.
Τότε οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει μετακινήθηκαν πάνω στο σκάφος με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει. Έως τώρα έχουν διασωθεί 16 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους μετανάστες, 12 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.
Στη θαλάσσια περιοχή γίνονται έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ένα πλωτό, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού και απο ένα ελικόπτερο super puma.

http://left.gr

Στη χώρα των φαντασμάτων

Ποιος στ’ αλήθεια είσαι;
 
 “432. 433. 434. 435. 436. Ελάτε.” Άντε να τελειώνει πια αυτή η ατέλειωτη ουρά, γεμάτη από ανθρώπους τσαλακωμένους, όπως όλα αυτά τα κουπόνια που βάζουν και βγάζουν συνεχώς από τις τσέπες τους. Είναι περίεργο πάντως όταν αναβοσβήνουν οι ηλεκτρονικοί αριθμοί και κανένας δεν εμφανίζεται, τη στιγμή που εμφανίζεται το νούμερό του. Όταν συμβαίνει αυτό, από τη μια χαίρεσαι που βλέπεις ότι η αναμονή σου συντομεύει, από την άλλη όμως λες τι κρίμα που μερικοί άνθρωποι σ’ αυτήν τη ζωή απουσίαζαν τη στιγμή που είχε έρθει η σειρά τους....
Κάποιοι δεν μπόρεσαν να περιμένουν και προτίμησαν να φύγουν πρόωρα, μήπως και προλάβουν να τακτοποιήσουν άλλες, πιο επείγουσες εκκρεμότητες μέσα στη λιγοστή τους την ημέρα. Άλλοι ξεχάστηκαν από τις πολλές τις έγνοιες τους και αφαιρέθηκαν για μόλις πέντε αριθμούς και παρακαλάνε τους αμέσως επόμενους, λέγοντας ότι όλο αυτό το μπέρδεμα έγινε κατά λάθος κατά βάθος αλλά κανένας δεν ανταποκρίνεται, κανένας δεν έχει ούτε έναν παραμικρό σπασμό στο πρόσωπό του, την ώρα που κάποιος από όλους αυτούς τους ξεχασμένους απορεί και ωρύεται, δείχνοντας ακόμα και στον διευθυντή αυτής της τράπεζας το νούμερό του, απαιτώντας να τον αντιμετωπίζουνε ως πολίτη και όχι ως νούμερο.