Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

O Λιγαπόλας

Του Καρτέσιου

Απαιτεί ο κ. Σαμαράς από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε ομολογία πίστεως και κάποιοι άρχισαν τις υπερβολές περί Μεσαίωνα και έτρεξαν να βγάλουν το συμπέρασμα ότι τα πολιτικά επιχειρήματα του πρωθυπουργού έχουν τελειώσει οπότε άρχισε τις ασυναρτησίες. Μα ο Χριστός και η Παναγία! Πού το βλέπουν το παράλογο; Δεν είναι λογικό να πρέπει να ξέρουμε αν πιστεύει στο Θεό ο κ. Τσίπρας; Πώς θα πορευτούμε στην κόλαση του Μνημονίου αν δεν ελπίζουμε σε κάποιον Παράδεισο; Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς σκανάρει θεολογικά όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ κι αν βρει κάποιον άθεο αρνείται την ψήφο του.
Απαιτεί ο κ. Σαμαράς από τον κ. Τσίπρα να πηγαίνει κάθε πρωί στην αυλή του Μαξίμου και να λέει το «Πάτερ Ημών» πριν χτυπήσει το κουδούνι για το πρώτο μάθημα με καθηγητή τον κ. Κρανιδιώτη. Κάποιοι το θεωρούν οπισθοδρομικό. Ο Χριστός και η Παναγία! Είναι δυνατόν να θεωρούμε οπισθοδρομικό τον άνθρωπο που δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα του είναι το μόνο που εκπροσωπεί την Ευρώπη; Πάτε καλά; Είναι γνωστό ότι η Ευρώπη δεν καταλαβαίνει από ανεξιθρησκεία, την έχει καταδικάσει πολλαπλώς και όλα τα όργανα τής Ε.Ε. αποφασίζουν με βάση την Καινή Διαθήκη.

Έκτακτος ανακοίνωση !

i-kyr.gr

ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Επισημοποιήθηκε και δημόσια πλέον αυτό που όλοι γνωρίζαμε ότι ισχύει ντε φάκτο: Ο μέγιστος χρόνος πολιτικής επιβίωσης αυτής της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι μέχρι του χρόνου τον Φεβρουάριο, οπότε και θα διεξαχθούν οι τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Βάσει του άρθρου 32 του Συντάγματος παρ. 3, στις ψηφοφορίες αυτές απαιτούνται αντίστοιχα 200, 200 και 180 βουλευτές.

Χωρίς τη συμφωνία κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ότι είναι αδύνατον να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές υπέρ κάποιου προσώπου που θα προτείνουν, δεδομένου ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα διαθέτουν τα ίδια μόνο 153 βουλευτές. Αν αποτύχουν να συγκεντρώσουν 180 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία, βάσει της παραγράφου 4 του άρθρου 32 του Συντάγματος η Βουλήδιαλύεται σε δέκα μέρες και προκηρύσσονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τρεις ψηφοφορίες.

Ο Τσίπρας ως 666!

Ο Αντώνης Σαμαράς, αντί για κουραμπιέδες, κέρασε ανήμερα της γιορτής του τους βουλευτές της ΝΔ με... χειροβομβίδες -φραστικές ευτυχώς. Τις οποίες τους κάλεσε να ρίχνουν εναντίον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τις σχέσεις τους με την τρομοκρατία και φυσικά τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ αν ο Τσίπρας δρασκελίσει την πόρτα του Μαξίμου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη δική του πλευρά μιλάει για πέμπτη φάλαγγα της αριστεράς, δίνοντας στα στελέχη του, όπως η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ την ευκαιρία να ξεσαλώνουν κυριολεκτικά και να μιλούν για χούντα της αριστεράς. Προετοιμάζουν μάλιστα το κίνημα αντίστασης για την ανατροπή της, οψέποτε προκύψει.
Ο Σίμος Κεδίκογλου πάλι, έχει υψώσει τους τόνους και καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να βλάψει τη χώρα, ότι συνεργάζεται με ανθελληνικά κόμματα στην Ευρώπη -ακόμα και με κόμματα που δρουν στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.