Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δούρου για Αττική - Σακελλαρίδη για Αθήνα προτείνει ο Τσίπρας

Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos
Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη* για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και τη Ρένα Δούρου για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, πρότεινε προ ολίγου στην Πολιτική Γραμματεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού.

Κατά τη συνεδρίαση προτάθηκε να υποστηριχτούν οι εξής υποψηφιότητες για τις άλλες δώδεκα περιφέρειες της χώρας:

Κεντρική Μακεδονία: Η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Δυτική Μακεδονία: Ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης

ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΟΑΣΑ !...

Αυτές τις μέρες γινόμαστε ξανά μάρτυρες ενός τρόπου αντιπαράθεσης γνωστού από παλιά: «Είναι καλό γιατί το λέει ο ΟΟΣΑ!», λένε κάποιοι, για να έρθει αμέσως η απάντηση: «Μα ακριβώς επειδή το λέει ο ΟΟΣΑ (το διεθνές όργανο του ιμπεριαλισμού, του νεοφιλελευθερισμού κλπ) δεν χρειαζόμαστε άλλη απόδειξη ότι είναι κακό». Ο λόγος φυσικά για τις μεταρρυθμίσεις -με ή χωρίς εισαγωγικά. Την ίδια ώρα, το πολιτικό σύστημα στη χρεοκοπημένη μας χώρα δεν τολμά ακόμη όχι να αρθρώσει, αλλά ούτε καν να ψελλίσει τη δική του εκδοχή για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και το περιεχόμενό τους. Έτσι, οι μεν οχυρώνονται πίσω από τις προτάσεις των ξένων «ειδικών» τις οποίες προβάλλουν ως «ιδανικές», ενώ οι δε τις χαρακτηρίζουν ως «καταστροφικές».

«Ανάπτυξη ανισσόροπη και άνιση…»

Παναγιώτης Μαυροειδής
Η εκτίμηση ανήκει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και συμπυκνώνεται στο συμπέρασμα ότι ‘’ηανισσόροπη και άνιση ανάπτυξη που έχουμε μπροστά μας, εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα’’.
Δεν ήταν η μόνη που διατύπωσε ανησυχίες στη συνάντηση του Νταβός. Παρά τα χαμόγελα των μεμονωμένων μεγαλο-καπιταλιστών που κατά ποσοστό 44% εκφράζουν αισιοδοξία για τις οικονομικές εξελίξεις του 2014, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των θεσμικών οργανισμών της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας, διατυπώνουν ανοιχτά το φόβο για κοινωνικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο, εξ αιτίας της γιγάντωσης της κοινωνικής ανισότητας. Πράγματι τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Οι 85 πιο εύποροι άνθρωποι, έχουν εισόδημα ίσο με αυτό των 3,5 δις φτωχότερων ανθρώπων!

Δείπνο Νγκοκ με Τσίπρα - Τα «μαζεύει» ο Κάρας

«Μαζεύει» τις χθεσινές του αναφορές για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ότμαρ Κάρας, επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του Λίεμ Χοάνγκ Νγκοκ, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στο Στρασβούργολεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και προτάσεις εγγράφως. «Δεν ήρθα εδώ για να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κάρας στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου. Ο Λ. Χ.Νγκογκ από την πλευρά του «άδειασε» εκ νέου τον Κάρας, τονίζοντας ότι «δεν είναι αληθές να πούμε ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις», ενώ παρουσίασε το έντυπο που παρέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του καλεί τον Ότ. Κάρας να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Στο μεταξύ, ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Λ. Χ.Νγκογκκαι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έφαγαν μαζί σήμερα το βράδυ σε φιλικό κλίμα (κεντρική φωτό). 

Το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τους καρκινοπαθείς

Ο κύριος Ηλίας παλεύει εδώ και 5 χρόνια με τον καρκίνο. Η Ηλι-άδα του περνά από πολλά νοσοκομεία, περιγράφει πολλά ατυχήματα και κάποιες φορές ιατρικά λάθη. Πλέον βρίσκεται στο ογκολογικό του Αγίου Σάββα, όπου «οι γιατροί είναι εξαιρετικοί». «Ήρθα πεθαμένος και να ‘μαι τώρα», δηλώνει. Παρόλα αυτά, έχει ένα παράπονο. Προτιμά να το δείξει, αντί να το περιγράψει. «Ακολούθησέ με», λέει και δείχνει με το χέρι του, που είναι τυλιγμένο με επιδέσμους ώστε να κρατά την ενδοφλέβια στην θέση της, προς την είσοδο του νοσοκομείου. Φτάνουμε στο Γραφείο Κινήσεως. «Καλημέρα σας. Σας παρακαλώ τι θα γίνει; Θα με βάλετε σε κρεβάτι; Πεθαίνω», τους λέει. «Κύριε Ηλία, σας το έχουμε ξαναπεί. Δεν έχουμε κρεβάτια και σήμερα έχουμε άλλο τόσο κόσμο στην αναμονή», του αποκρίνονται και του δείχνουν μια λίστα στον υπολογιστή. «Να ζητήσετε παραπάνω από τον υπουργό» τους λέει και ενώ φεύγουμε σχολιάζει ψιθυριστά: «Οι γιατροί μου είναι εξαιρετικοί. Για ποιον να σου πρωτοπώ; Αλλά η ζωή μου κρέμεται από το Γραφείο Κινήσεως. Και ένα ράντσο να μου έδιναν, χαρούμενος θα ήμουν». Του Νίκου Μίχου