Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο Θάνατος και ο Κόσμος : Τι είναι ο θάνατος;

Είναι κάτι που κανείς ζωντανός δεν το γνωρίζει. Το έχει δει, το έχει διαβάσει, έχει ακούσει πολλές φορές να μιλούν γι’ αυτό, αλλά δεν έχει την εμπειρία του, άρα δεν το γνωρίζει. Γνωρίζει ωστόσο με βεβαιότητα ότι κάποτε θα το γνωρίσει.
Για το θάνατο έχει πάντως μια πολύ κακή άποψη. Έχει οπωσδήποτε επηρεαστεί από όσα έχει ακούσει από τους άλλους ζωντανούς, αλλά κι αν δεν είχε ακούσει τίποτα, πάλι κακή γνώμη θα σχημάτιζε....

Κι αυτό, γιατί ο θάνατος είναι το τέλος της ζωής και ο ζωντανός δεν θέλει να πάψει να είναι ζωντανός, έτσι τον έχει φτιάξει η φύση, να θέλει να είναι ζωντανός. Και γιατί ο θάνατος των άλλων είναι μια πολύ κακή, πολύ οδυνηρή εμπειρία για τους ζωντανούς που ξέρουν ότι αποχωρίζονται για πάντα από αυτούς που πέθαναν. Τέλος, ο θάνατος πολύ σπάνια έρχεται ανώδυνα, συνήθως συνοδεύεται από τον αγώνα του σώματος να διατηρηθεί στη ζωή και από την αγωνία του ετοιμοθάνατου.

Γερμανός Αρχων λογαριάζει...

  • Ο Γέρων Σόιμπλε συλλογάται.Συλλογάται σιωπηλός και λογαριάζει με τα δάκτυλά του. Ο Γέρων Σόιμπλε δεν μιλά, όταν μιλήσει ο λόγος του, θα είναι νόμος. Ή μάλλον Νόμος! Ο Νόμος του Σόιμπλε.
  • «Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας» κάνει το λογοπαίγνιό του ο γέροντας - δεν είναι δα και ανελλήνιστος ο γερόλυκος. Λογαριάζεικαι λέει: «μια νέα χρηματοδότηση ύψους 10-20 δισ. για τους Ελληνες δεν θα ήταν κι άσχημα» - «πόσα θα βγάλουμε από κάτι τέτοιο» σκέφτεται ο παλαίμαχος τοκογλύφος κι αρχίζει με τα δάκτυλά του να λογαριάζει τόκους, υποθήκες, κατασχέσεις, γη, ενέργεια, υπεραξίες - χμ- χμ, καθόλου άσχημα μουρμουρίζει και χτυπάει το γκογκ για το δεκατιανό του.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές


«Το ΚΚΕ θα στηρίξει τις προτάσεις των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή εκδήλωση στο «Τιτάνια» με θέμα «Οι Θέσεις του ΚΚΕ για την μάχη των Ευρωεκλογών και τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές»

Για την περιφέρεια Αττικής υποψήφιος είναι ο βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Παφίλης με αντιπεριφερειάρχες τον Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργο Μαυρίκο, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργο Πέρρο, τον περιφερειακό σύμβουλο ναυτεργάτη Γιάννη Μανουσογιαννάκη, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, την περιφερειακή σύμβουλο τραπεζοϋπάλληλο Αλεξάνδρα Μπαλού, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Συρίγο Βάλσαμο, και τον αρχιτέκτονα Πειραιώτη Κώστα Τζατζάνη.

Προεκλογικό δώρο του Βερολίνου στην κυβέρνηση

Φωτογραφία Fosphotos / Της Άννας Μπόλαρη

Η κυβέρνηση αποφεύγει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με βάση το οποίο προετοιμάζεται ένα «πακέτο» που θα περιλαμβάνει τα εξής: Δάνειο ύψους 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΜΣ, χωρίς όμως το ΔΝΤ, παροχή εγγυήσεων για ελληνική έξοδο στις αγορές και ενδεχόμενο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους από τον δημόσιο τομέα. Και αυτά ενώ, όπως επισημαίνεται, «οι ελλείψεις στην Ελλάδα είναι τεράστιες: βασικά προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης δεν έχουν ξεπεραστεί, οι φορολογικές αρχές λειτουργούν αναξιόπιστα, η κατάρτιση Κτηματολογίου παραμένει στάσιμη, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρούν, ενώ η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ευέλικτη, όσο θα έπρεπε».