Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Οι άρχοντες του δαχτυλιδιού - Μια αληθινή ιστορία


Του Φέλιξ
Τώρα που το ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη πήρε την Ελιά της κεντροαριστεράς την οποία έφαγε ο δάκος Βενιζέλος, θυμήθηκα ένα τηλεφώνημα το οποίο μου είχε γίνει πριν από μήνες. Στο τηλεφώνημα αυτό ο συνομιλητής μου, ο οποίος ποτέ δεν μου έχει μεταφέρει κάτι που δεν έχει επαληθευτεί, επέμενε πως όλα είναι έτοιμα στην Ελλάδα για να δημιουργηθεί ένα κεντροαριστερό κόμμα (όπως θα έλεγαν ότι είναι οι ιδρυτές του), με αρχηγό τον Σταύρο Θεοδωράκη. Το σενάριο ήταν πολύ τραβηγμένο για να το πιστέψω. Nα αφήσει τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης το σακίδιο με το οποίο περιφέρεται στις αποστολές του στο Κέντρο της Αθήνας για να ηγηθεί κόμματος; Γιατί;

Πατρίδα - Αλκίνοος Ιωαννίδης


Τραγούδι από το νέο δίσκο του Αλκίνοου Ιωαννίδη, "Νεροποντή".

Λοιπόν,
αγρίεψε ο κόσμος σαν καζάνι που βράζει
σαν το αίμα που στάζει, σαν ιδρώτας θολός
Πότε πότε γελάμε, πότε κάνουμε χάζι
και στα γέλια μας μοιάζει να γλυκαίνει ο καιρός.

Μα όταν κοιτάζω τις νύχτες τις ειδήσεις να τρέχουν
ξέρω ότι δεν έχουν νέα για να μου πουν
Ήμουν εγώ στη φωτιά, ήμουν εγώ η φωτιά
είδα το τέλος με τα μάτια ανοικτά.

Είδα τον πόλεμο φάτσα, τη «φυλή» και τη «ράτσα»
προδομένη από μέσα, απ τους πιο πατριώτες
Να χουν τη μάνα μου αιχμάλωτη με τ όπλο στο στόμα
Τα παιδιά τους στολίζουν σήμερα τη Βουλή.

Κ. Αρσένης: Η κυβέρνηση πλασιέ των πολυεθνικών καπνού

«Ως βασικός πλασιέ των συμφερόντων των πολυεθνικών των τσιγάρων λειτούργησε η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση της νέας οδηγίας για τα προϊόντα καπνού», καταγγέλλει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης. Την Τετάρτη ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η νομοθεσία η οποία αυστηροποιεί τους κανόνες που διέπουν την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων καπνού. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Κ. Αρσένης, «στην οδηγία πέρασαν ή παρέμειναν αρκετές προνομιακές διατάξεις για την καπνοβιομηχανία».

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής, η νομοθεσία «προκειμένου να καταστήσει τα τσιγάρα λιγότερο ελκυστικά για τους νέους, ορίζει ότι ‘τα προειδοποιητικά μηνύματα για τους κινδύνους στην υγεία θα καλύπτουν στο εξής το 65% της επιφάνειας του πακέτου’ (έναντι 30% της μπροστινής επιφάνειας του πακέτου και το 40% της οπίσθιας, στην τρέχουσα νομοθεσία)».