Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΕΣΗΕΑ: Έκπληξη και προβληματισμός για την απόφαση του ΣτΕ

Φωτογραφία: Αλέξανδρός Βλάχος/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει «την έκπληξη και τον προβληματισμό του για την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία (αν αληθεύουν οι διαρροές που έγιναν στον Τύπο), το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι συνταγματικό και καλώς καμωμένο».

«Αυτό, που στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, ο δημοσιογραφικός κόσμος, η διεθνής κοινή γνώμη, όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, εξέλαβαν ως μια πραξικοπηματικού τύπου κίνηση, για το ΣτΕ ήταν μια απλή κυβερνητική απόφαση, που δεν παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας και τη νομιμότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.
«Εάν αληθεύουν οι διαρροές, το ΣτΕ έκρινε, με οριακή πλειοψηφία, συνταγματική την κατάργηση της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων και διότι από πουθενά (Σύνταγμα και νόμους) δεν προκύπτει υποχρέωση λειτουργίας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη χώρα μας με «εργοδότη» το κράτος, κάτι που υποστήριξε στη δίκη του περασμένου Σεπτεμβρίου η πλευρά του Δημοσίου.

Ρωσία: Ναι, ο στρατός μας μπαίνει στην Κριμαία

Στρατιωτικές δυνάμεις μετακινεί εντός του εδάφους της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας η Ρωσία. Στόχος είναι η καλύτερη προστασία των θέσεων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από το Κρεμλίνο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αναφορές για παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή. Οι ΗΠΑ διαμύνησαν ότι μια ρωσική επέμβαση σε ουκρανικό έδαφος θα αποτελέσει «μεγάλο σφάλμα». Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας κάνει λόγο για «ρωσική εισβολή». Σημειώνεται ότι η κρίση στην Κριμαία κλιμακώθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο Κίεβο, όπου και ανήκει κυριαρχικά, με τους φιλορώσους της περιοχής να καταλαμβάνουν το τοπικό κοινοβούλιο, να εκδιώκουν την κυβέρνηση και να αναγγέλλουν δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.