Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο καπιταλισμός ξαναβρίσκει τον εαυτό του

Στέλιος Ελληνιάδης

Επιτέλους έχουμε έναν κανονικό καπιταλισμό, όπως τον γνώρισε η ανθρωπότητα, μέχρι τη διάβρωση του από τις σοσιαλιστικές ιδέες. Ταξικό, πολεμικό, επεκτατικό και αυταρχικό. Η πολλή δημοκρατία, επί πολύ, του είναι ασύμβατη. Μετά από μία μεγάλη παρένθεση , μπαίνει φρένο στο κοινωνικό κράτος και γίνεται συντεταγμένη επιστροφή στους επιθετικούς τυχοδιωκτικούς πολέμους, στις γενοκτονίες και στην αρπαγή. Τα καπιταλιστικά κράτη σκοτώνονται μεταξύ τους, οι ισχυροί τρώνε τους ανίσχυρους, τρέφοντας τα κανόνια τους με τους υπηκόους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν πολέμους με τα σοσιαλιστικά κράτη, αλλά πάντα μεταξύ τους. Είχαν μεγάλη αντίθεση με τα σοσιαλιστικά κράτη γιατί περιόριζαν την επέκτασή τους και «μόλυναν» τις δυτικές κοινωνίες με ανατρεπτικές ιδέες, αλλά δεν ήταν ανταγωνιστές στις αγορές.

Ιδρυτική Διακήρυξη Σοσιαλιστικού Κόμματος (26 Ιανουαρίου 2014)

"Πρώτα από όλα είμαστε δίπλα στους απολυμένους ανθρώπους από την εργασία τους, στους ανέργους,, στους ανθρώπους που έχουν μήνες να πληρωθούν , στους ανθρώπους που είναι στα συσσίτια, στους ανθρώπους που καταστράφηκαν τα εισοδήματα τους και οι επιχειρήσεις τους, στους άστεγους, στους νέους πτυχιούχους και επιστήμονες της χώρας που ματαιώνονται τα όνειρα και οι επιδιώξεις τους και συνολικά, σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας". (Από την
Εισαγωγική Ομιλία στην Παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Σοσιαλιστικού Κόμματος)
 
Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν υποστεί ήττα πολιτική, κοινωνική και οικονομική. Έχουν υποστεί αυθαιρεσίες, καταστρατήγηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Υπό συνθήκες, καπιταλιστικής και υποβόσκουσας γεωπολιτικής κρίσης, η χώρα βρίσκεται σε μια μεγάλη καμπή, η Δημοκρατία και η κυριαρχία της χώρας έχουν υπονομευθεί, ο ελληνικός λαός είναι σε μεγάλη αγωνία για το αύριο και οι δεξιές-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις ασκούν πολιτική αντίθετη με τις δημοκρατικές κατακτήσεις, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, όπου τον κυρίαρχο ρόλο έχουν η οικονομική ολιγαρχία, η διαπλοκή και χειραγώγηση σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών.

Μυστική συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το ντιλ έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό και το ξέρουν αρκετοί, παρ’ότι δε μιλάνε δημόσια για αυτό: όπου η Ν.Δ έχει δημάρχους και περιφερειάρχες ισχυρούς που θέλει να τους διατηρήσει, το ΠΑΣΟΚ θα κατέβαζε τυπικές υποψηφιότητες, για να καούν και στον β’ γύρο να στηριχθεί ο υποψήφιος της Ν.Δ.

Αντίστοιχα, όπου το ΠΑΣΟΚ θέλει να διατηρήσει τους δικούς του, θα ήταν η Ν.Δ αυτή που θα κατέβαζε χαμηλών προσδοκιών υποψήφιους. Ο σκοπός προφανής. Πέρα από τη διατήρηση των δυνάμεων τους, η αποτροπή νίκης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση, αφού μήνες πριν στα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ ήταν γνωστό ότι η Ν.Δ δεν θα πολεμούσε για να τους πάρει το δήμο και ότι απέναντι του θα έβαζαν κάποιον υποψήφιο χωρίς μεγάλες αξιώσεις.

Το ιταλικό «ψηφοδέλτιο Τσίπρα»

73 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην «Αλλη Ευρώπη» που αναμένεται να δηλώσει παρών και στις 5 εκλογικές περιφέρειες της γειτονικής μας χώρας

ΡΩΜΗ Του Θεόδωρου Ανδρεάδη- Συγγελάκη

Παρουσιάστηκαν στη Ρώμη τα εβδομήντα τρία ονόματα του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» όσων αποφάσισαν να πολιτευτούν εν όψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Πρόκειται για τριάντα επτά άνδρες και τριάντα έξι γυναίκες, με απόλυτο σεβασμό στην ισότητα των φύλων. Επιβεβαιώθηκαν πολλές προβλέψεις, αλλά ξεχωρίζει, παράλληλα, και μια σημαντική απουσία.

Ερωτευτείτε…..

Ερωτευτείτε αυτόν που έγραψε: «Το αληθές απόβαρον ενός ανθρώπου ισούται με τις αγάπες, τον οίκτο και την αηδία που ένιωσε στη ζωή. Δύο μεγάλες αδικίες εγνώρισα: την φτώχια και την ερωτική καταφρόνια.»

Ερωτευτείτε τη διανόηση που δεν δέχεται να πρωταγωνιστήσει, που δεν βγαίνει το μεσημέρι στη ΝΕΤ, που δεν μπερδεύει την μετριοπάθεια με τις ίσες αποστάσεις και την εξαθλίωση με το αναπόφευκτο. Τη διανόηση που πολεμά το αναπόφευκτο, που παθιάζεται, που καίγεται από αγάπη και αγωνία, που βρίσκει τη θέση της όταν ανάβει η μάχη. Τη διανόηση που φτύνει τον κόρφο της όταν την αποκαλείς διανόηση.

Ερωτευτείτε τους τραγουδιστές που δεν πήγαν ποτέ στον Σπύρο Παπαδόπουλο, που δεν ήπιαν στην υγειά μας, που δεν γλέντησαν εκ μέρους μας ένα κάποιο Σάββατο. Ας πιούμε στην υγειά τους

6 Μάρτη 1910:Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΟΤΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ (τότε που τό χώμα βαφτηκε κοκκινο)

Palmos Analysis: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 5%

 

“ Σημαντικό προβάδισμα άνω των 3,5 μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά ανέρχεται σε 5 μονάδες ”

Σημαντικό προβάδισμα άνω των 3,5 μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά ανέρχεται σε 5 μονάδες.Tα υψηλά ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου ενδέχεται να επηρεάσουν τα τελικά αποτελέσματα όχι μόνο των δύο πρώτων κομμάτων αλλά και των υπολοίπων, ανάμεσα στα οποία η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερό προβάδισμα.

Αντιφασίστες της Ευρώπης, ξυπνήστε!

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει αμφιβολία: Τερατώδης και φριχτή, η φασιστική απειλή επιστρέφει, χωρίς αυτό να σκανδαλίζει υπερβολικά την Ευρώπη μας. Η απόδειξη; Καθαρόαιμοι ναζιστές, που δηλώνουν συνεχιστές του Τρίτου Ράϊχ και των μεραρχιών SS, και μπροστά στους οποίους οι τραμπούκοι της ελληνικής Χρυσής Αυγής μοιάζουν σχεδόν με παιδιά του κατηχητικού, κατέχουν σήμερα μερικά από τα πιο νευραλγικά πόστα (δημόσια τάξη, άμυνα, δικαιοσύνη) στη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση! Και επιπλέον, η παρουσία τους σε αυτή τη κυβέρνηση δεν σοκάρει διόλου ούτε τα ΜΜΕ μας που σπεύδουν να τους βαφτίσουν, «εθνικιστές», ούτε τους κάθε λογής προσφιλείς ευρωπαίους ηγέτες μας (συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλδημοκρατών) που βιάζονται να τους αναγνωρίσουν ως καθόλα παρουσιάσιμους εταίρους.

Τα καζίνα των καναλιών άνοιξαν και μας περιμένουν

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Τώρα η καλή μας κυβέρνηση σου δίνει την ευκαιρία να χρηματοδοτήσεις τα κανάλια και με έναν τέταρτο τρόπο και μάλιστα εις διπλούν.
Αγαπητέ αναγνώστη, παύλα, γνώστρια, ελπίζω να γνωρίζεις ότι χρηματοδοτείς τα κανάλια, τους καναλάρχες, τους καναλομάνατζερ και τους καναλοστάρ με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Πληρώνεις τα δάνεια που τους δίνουν οι τράπεζες, τις οποίες έχεις διασώσει με τα 50 δισ. και καλό είναι να ετοιμάζεσαι και για τα επόμενα 20, πληρώνεις το 20% του φόρου επί των διαφημίσεων που τους χάρισε η κυβέρνηση, πληρώνεις τα 400 εκατομμύρια που έπρεπε να καταβάλουν για τις ψηφιακές συχνότητες, όπως προβλέπει άλλωστε και το Μνημόνιο, αλλά δεν θα τα καταβάλουν, διότι οι μόνοι που νίκησαν το θηρίο, οι πραγματικά αντιμνημονιακοί, είναι ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς και ο Βαρδινογιάννης.

Πρώτα χτίσανε τις γέφυρες, τώρα έφτιαξαν και το «ποτάμι»

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Ο άνθρωπος είναι ένα βρόμικο ποτάμι. Πρέπει να είσαι θάλασσα για να μπορείς να δέχεσαι ένα βρόμικο ποτάμι χωρίς να λερώνεσαι. (Νίτσε -Τάδε Έφη Ζαρατούστρα - Πρόλογος 3)

Να γιατί είμαστε εμείς οι Έλληνες έθνος ανάδελφον… Σε όλο τον κόσμο, όπως είχε πει ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ, «οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια». Εδώ στην Ελλάδα μια και το μόνο που έχουμε από την μεταπολίτευση και μετά είναι κατασκευαστικές εταιρείες που φτιάχνουν πράγματα και θάματα, γιατί άλλωστε πληρώνουμε υπέρογκα διόδια, πρώτα φτιάξανε τις γέφυρες και τώρα που ήρθε η ώρα αποφάσισαν να μας φέρουν και το ποτάμι… Για να μην έχουμε παράπονο δηλαδή…