Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ουκρανική Διαμάχη: Το Μεγάλο Παιχνίδι και η Ελλάδα

Του Γιώργου Καραμπελιά

Στην Ουκρανία για άλλη μια φορά παίζεται το μέλλον της Ευρώπης και η κατεύθυνση που πρόκειται να ακολουθήσει, όπως ακριβώς συνέβη και κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου και Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Τότε η Γερμανία προσπάθησε να αφαιρέσει την Ουκρανία από τη Ρωσία και να την μεταβάλει ουσιαστικά σε ασιατική ή ημιασιατική δύναμη. Και αυτό, γιατί η Ουκρανία ευρισκόμενη στο κέντρο της ανατολικής Ευρώπης και εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους της και της πρόσβασής της στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί την ευρωπαϊκή δίοδο της Ρωσίας ή αντιστρόφως την ανατολικοευρωπαϊκή έξοδο των γερμανικών συμφερόντων.
Μ ετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το διαμελισμό της, και την βαθύτατη κρίση της Ρωσίας, η Γερμανία απέκτησε και πάλι το στρατηγικό βάθος που χρειαζόταν προς τα ανατολικά της για να μεταβληθεί στην κεντρική δύναμη του ευρωπαϊκού χώρου. Ταυτόχρονα, επειδή έχει μεγάλη έλλειψη πρώτων υλών και ειδικά ενέργειας, προσπάθησε να μεταβάλλει τη Ρωσία σε βασικό προμηθευτή της, με αντάλλαγμα τη σχετική ανασυγκρότηση της ρωσικής οικονομίας. Έτσι φτιάχτηκε μία παράδοξη σχέση Γερμανίας Ρωσίας, με στοιχεία μιας οιονεί υπόγειας λυκοφιλίας (την οποία και πλήρωσε η Κύπρος πρόσφατα) στην αντιμετώπιση της αμερικάνικης κυριαρχίας.

ΦΑΣΙΣΤΟΡΑΜΑ !...

Όποιος, έστω και με πόνο ψυχής, έχει αποδεχθεί πως η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη και πως τους κεραυνούς δεν τους ρίχνει ο Δίας, μπορεί να καταλάβει το γιατί οι ψηφοφόροι της Χρυσής της Αυγής είναι φασίστες με την ίδια ευκολία που καταλαβαίνει πως κάποιος που τρώει κρέας μάλλον δεν είναι βετζετέριαν. Ακόμα όμως κι αυτός μπορεί να δυσκολευτεί να αναγνωρίσει εκείνους τους φασίστες που δεν παραπέμπουν ευθέως στα πρώτα επεισόδια του «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος». Γι’ αυτό και έφτιαξα ή «σκάρωσα», για να ικανοποιήσω και τους αναγνώστες που έχουν μια έφεση στο έντεχνο, μια μικρή λίστα με τα βασικότερα είδη φασιστών προκειμένου το σύνθημα «μάθε και προφυλάξου» να αποκτήσει υπόσταση και πέρα από τον αγώνα ενάντια στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο ορίτζιναλ φασίστας. Ο φασίστας με τη σφραγίδα της γνησιότητας που συνήθως είναι κάποιο τατουάζ με τη σβάστικα που κάνει παρέα σε ένα άλλο τατουάζ με την ελληνική σημαία. Είναι αυτός που χωρίς κανέναν δισταγμό εκφράζει τις απόψεις του για διάφορες κατηγορίες συμπολιτών του, όπως οι ομοφυλόφιλοι ή οι μετανάστες ή οι αριστεροί ή ναρκομανείς, οι οποίες έχουν όλες ένα κοινό: Τους αξίζει η κρεμάλα.

όλα τα λεφτά: Η μυστική συνάντηση Βενιζέλου - Θεοδωράκη!


Ο ένας έκανε ένα κόμμα... εκπομπή, ο άλλος έκανε την εκπομπή του... κόμμα. Γνωρίζονται από παλιά. Τα έλεγαν συχνά. Ευάγγελος και Σταύρος. Βενιζέλος και Θεοδωράκης. Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, το Ποτάμι, η μεγάλη προοδευτική παράταξη στο μπλέντερ.

Ο Jo Di τρύπωσε στη μυστική συνάντηση των Ευ. Βενιζέλου & Στ. Θεοδωράκη στην οικία του πρώτου! Και κατέγραψε τα πάντα σε ένα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ βίντεο!
Δείτε στο video πως οι δύο πολιτικοί άνδρες σχεδιάζουν το μέλλον της Ελλάδας. Απολαύστε... υπεύθυνα!
http://www.toxwni.gr/ellada/item/13754-vinteo-ola-ta-lefta-i-mystiki-synantisi-venizelou-theodoraki

Το «Ποτάμι» απειλεί με εξαφάνιση το ΠΑΣΟΚ και πτώση την κυβέρνηση

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
“ Το δημιούργημα λοιπόν των διαπλεκόμενων συμφερόντων, ο προάγγελος του απολιτίκ εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, το «Ποτάμι» της διαπλοκής και της τηλεοπτικής δημοκρατίας ΤΟΥΣ, απειλεί πρωτίστως να πνίξει την μνημονιακή συγκυβέρνηση.  ”

Δεν υπάρχει πολίτης, πολιτικά ενεργό πρόσωπο, ψηφοφόρος, ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι το σαν έτοιμο από καιρό «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη εντάσσεται στο πλαίσιο του «ανακατέματος» της τράπουλας εκ μέρους της διαπλοκής μετά το ναυάγιο στις διεργασίες που αφορούν στην «Κίνηση των 58», στην «Ελιά» ή ακόμη στην διάσωση του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα στην ανασυγκρότηση της Αριστεράς.

Αντικειμενικός σκοπός των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των ντόπιων ερεισμάτων της; Διαπλοκής δεν είναι άλλος από τον έλεγχο της πολιτικής κατάστασης εν όψει αυτοδιοικητικών, ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών, μέσω του κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος και του περιορισμού της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

«ΚΑΤΙΝ»: ΠΕΣ – ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Κάθε φορά που ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός αντιπαρατίθεται με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό, η δυτική προπαγάνδα για να διαμορφώσει το κλίμα που επιθυμεί επιστρατεύει «αμαρτωλές ιστορίες» από την περίοδο της Σοβιετικής Ενωσης ώστε συνειρμικά αυτές να χρεωθούν στη σημερινή Ρωσία.

Φυσικά δεν είναι ότι ξεχνούν πως η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι η Ρωσία της ΕΣΣΔ, αλλά η δική τους, η καπιταλιστική Ρωσία. Απλώς γνωρίζουν πως αυτά είναι «ψιλά γράμματα» στο παιχνίδι της διαμόρφωσης μιας μαζικής ψυχολογίας που θέλουν να την κατευθύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να ξεχωρίσει «τη βούρτσα από την... βούρτσα».

Μόνιμα θύματα της παραπάνω πρακτικής είναι η αλήθεια που τη θέση της παίρνει το ψέμα και η ιστορική πραγματικότητα που τη θέση της παίρνει η πλαστογραφία της Ιστορίας.

Τέλος στην ασφάλιση γιατί έχει παιδί και ΙΧ

Φωτογραφία: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία οι πολιτικές της κυβέρνησης, καταγράφει η επιστολή που έστειλε, προκειμένου να γνωστοποιήσει το πρόβλημά του, ο κ. Ευριπίδης Μανιαδής, επισημαίνοντας ότι σε ανάλογη θέση βρίσκονται δεκάδες άλλοι πολίτες που δεν μπορούν πλέον να έχουν τα στοιχειώδη, όπως είναι η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα.

Ο κ. Μανιαδής είναι χρόνια ασθενής και έχει ανάγκη από μόνιμη φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα είναι άνεργος από το 2009. Όπως αναφέρει, «έως πρόσφατα τα αναγκαία για την ασθένεια μου φάρμακα όπως και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις, μου τα παρείχε το τμήμα πρόνοιας του δήμου Ηρακλείου, στα κρατικά νοσοκομεία, με το βιβλιάριο ασθενείας».