Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αίσχος: Στο αυτόφωρο άνεργος πατέρας τριών παιδιών για «ρευματοκλοπή»

Οργή προκαλεί η μεταφορά ενός άνεργου άνδρα πατέρα τριών παιδιών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου για… “ρευματοκλοπή”. Ο άνδρας θα μεταφερθεί το Σάββατο στις 11 στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα πολίτες καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.οίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης.

Την Παρασκευή οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον άνεργο πατέρα μετά από επώνυμη καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού για “ρευματοκλοπή”, καθώς η ίδια είχε διακόψει τη σύνδεση του ρεύματος και είχε αφήσει την οικογένεια στο σκοτάδι και στο κρύο. Πρόκειται για μια περίπτωση από τους Ν. Επιβάτες όπου ο πατέρας είναι μακροχρόνια άνεργος και προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένεια με τα τρία ανήλικα παιδιά του με αποσπασματικές εργασίες όπου προκύψει. Ήδη στο επίπεδο της τροφής υπηρεσίες του Δήμου είχαν φροντισει για την ενίσχυση της οικογένειας ενώ πολίτες της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία και φρόντισαν και για την επανασύνδεση του ρεύματος μόλις πριν λίγες ημέρες καθώς με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα μικρής ηλικία παιδιά κινδύνευαν με σοβαρές αρρώστιες.

Τα ''βρόντηξε'' και ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χ. Αλεξόπουλος

Την ανεξαρτοποίηση του ανακοίνωσε με επιστολή που έστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Χ. Αλεξόπουλος δηλώνει την πρόθεσή του να είναι ανεξάρτητος, συνδέοντας την απόφασή του αυτή με τις απόκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας ουτε λίγο ούτε ούτε πολύ οτι δεν γνώριζε τη δράση της.

Η κίνηση αυτή κρύβει μία πολύ σημαντική ερμηνεία, πως δηλαδή ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής πιθανότατα φοβήθηκε βλέποντας πως ολόενα και δένεται η κατηγορία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι για τον Χ. Αλεξόπουλο όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του καθώς ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Έκθεση Ψυχοπαίδη -εικαστική βιογραφία του Κ. Καβάφη- στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Εγκαίνια το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, ώρα 7 μμ, παρουσία του καλλιτέχνη


Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου σε συνεργασία με τις “εκδόσεις Μεταίχμιο” οργάνωσαν και παρουσιάζουν την ενότητα έργων “Επάγγελμα: Ποιητής” του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη.Τίτλος δανεισμένος από το διαβατήριο του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Με αφορμή την επέτειο για τα 150 χρόνια από τη γέννηση και τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Κ.Π. Καβάφη, ο εικαστικός και δάσκαλος Γιάννης Ψυχοπαίδης αναστοχάζεται τον ποιητικό κόσμο του Αλεξανδρινού ποιητή "με τα όπλα της ζωγραφικής" παρουσιάζοντας μια εικαστική βιογραφία του μάλλον παρά μια εικονογράφηση των ποιημάτων του.

Καθηγητές άφησαν μόνο του μαθητή στην Ιταλία

Φωτογραφία: Μπουγιώτης Ευάγγελος/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της 7ημερης σχολικής εκδρομής των μαθητών του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Μαθητής της 3ης Λυκείου τιμωρήθηκε με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων με στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στην εκδρομή, με το αιτιολογικό πως επέμενε στη συνέχιση της κατάληψης. Ο μαθητής μετέβη μόνος του στη Ρώμη προορισμό της εκδρομής για να βρει συμμαθητές και φίλους. Η διεύθυνση του σχολείου έδωσε εντολή ο μαθητής να μετέχει σε καμία από τις εκδρομές με συνέπεια να πληρώνει μόνος του τις μετακινήσεις. Κατά την επιστροφή τον άφησαν να βρει μόνος του το δρόμο της επιστροφής από την Ιταλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τις οποίες επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το μέσο, και η ίδια η διεύθυνση του εν λόγω Λυκείου, από τον περασμένο Νοέμβριο, μαθητής της 3ης τάξης τιμωρήθηκε με απόφαση (λευκό ψήφισε μια καθηγήτρια) του Συλλόγου Διδασκόντων με στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στην εκδρομή, με το αιτιολογικό πως επέμενε στη συνέχιση της κατάληψης, αλλά και πως είχε «προβληματική συμπεριφορά», σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Θεοδώρα Μουστάκα.