Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Οι καταλληλότεροι του ΣΥΡΙΖΑ

Του Θανάση Καρτερού 

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπάρχει ένα συστηματικά καλλιεργημένο αρνητικό στερεότυπο που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ: Ότι δεν έχει αρκετά ικανά στελέχη για να κυβερνήσει. Ή για να κουμαντάρει τον κρατικό μηχανισμό. Ή για να δώσει με αξιώσεις τη μάχη στους δήμους και στις περιφέρειες. Ή για να διοικήσει δήμους και περιφέρειες.

Πρόκειται φυσικά για κατάφωρα άδικη και στρεβλή εικόνα, την οποία το κόμμα όφειλε ήδη να έχει κάνει φύλλο και φτερό, προβάλλοντας την αλήθεια, που είναι ως γνωστό πάντοτε επαναστατική. Μια απλή καταγραφή αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτογενές πλεόνασμα στελεχών. Εθελοντών καθ' όλα έτοιμων για θέσεις προβολής, ευθύνης και εξουσίας. Αυτό το καταλαβαίνει αμέσως όποιος διαθέτει έστω ελάχιστη πολιτική πείρα.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην Κριμαία

Φωτογραφία από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για τις πιθανές εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, με το οποίο αποφασίστηκε η προσάρτησή της στη Ρωσία, μέσα σε κλίμα ενός νέου τύπου Ψυχρού Πολέμου μιλάει στο tvxs.gr ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Παπακωνσταντίνου. Όπως επισημαίνει, δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς από ό, τι φαίνεται η κατάληξη θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τους χειρισμούς της Δύσης, η οποία αν δεν δώσει κάποια δυνατότητα αναδίπλωσης στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενδέχεται να πυροδοτήσει το «σχέδιο Β» της Μόσχας, το οποίο περιλαμβάνει τη διχοτόμηση της Ουκρανίας. Της Κατρίν Αλαμάνου

Όσο για το πρωταρχικό πλάνο της Ρωσίας, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι έγκειται στη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Ουκρανίας, με την Κριμαία να αποτελεί de facto ρωσικό προτεκτοράτο αλλά όχι de jure κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά, η πρώτη επιλογή της Μόσχας, είναι να διατηρηθεί η εθνική ακεραιότητα της Ουκρανίας αλλά να διατηρηθεί παράλληλα και η ρωσική επιρροή στο ανατολικό της κομμάτι. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η Ρωσία αναγνώρισε την Κριμαία ως ανεξάρτητο κράτος.

Ενάντια στον νεοταξικό φασισμό… Και τώρα, όλα αρχίζουν ξανά…

 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr